Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am hotarat sa depun actele de divort in 13 ianuarie 2011 (defapt, le-a depus un prieten avocat care ma va reprezenta pe perioada procesului). Am hotarat ca David va ramane in custodia sotiei, ca ea isi va schimba numele in cel dinaintea casatoriei si valoarea pensiei alimentare. Nu doresc partaj, totul va ramane ei si copilului. Vreau doar sa incheiem cat mai repede. Impreuna cu cererea au fost depuse si copie dupa buletine, copie dupa certificatul de casatorie, copie dupa certificatul de nastere al copilului si declaratiile pe venit de pe ultimele 6 luni.
As vrea sa stiu cat mai dureaza pana primesc instiintarea pentru prima infatisare, pt ca au trecut deja aproape 2 luni, si in plus, nu mam regasit pe site-ul judecatoriei.
Si inca ceva, daca ma mut din locuita comuna, mai repede de prima infatisare, pot intampina probleme de genul: parasirea domiciliului sau vizite mai putine la copil?
Actiunea de divort nu poate fi depusa de avocat in numele clientului decat in anumite conditii.., iar termenul se primeste pe loc la depunerea actiunii si nu stiu de ce am senzatia ca nu va aflati in niciuna dintre ele.
Va aflati in vreuna din situatiile de mai jos?
Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Termenul pentru prima infatisare in fata instantei de judecata se da la depunerea cererii ce investeste instanta. daca prietenul dvs, avocatulnu v-a comunicat, puteti merge la judecatorie si cere lamuriri in privinta termenului care va intereseaza. de regula, reclamantul depune personal cererea de divort la presedinte si ia la cunostinta despre termenul primei infatisari. depinde si de judecatoria competenta material si teritorial care va judeca fondul. nu ati precizat daca aceasta este una din Bucuresti sau din provincie. este de luat in calcul si numarul de dosare care trebuie judecate de instanta respectiva, functie de care, se primesc si termenele. cat priveste parasirea domiciliului conjugal, nu ar fi indicata, intrucat poate fi invocata de actuala sotie, si dvs puteti avea neplaceri la pronuntarea sentintei privind incredintarea minorului si stabilirea programului de vizitare a acestuia. asadar, rabdare si succes.............:)
Vad ca nu ati mai revenit cu detaliile solicitate, insa nu intamplator v-am intrebat, pentru ca este de esenta problemei dvs. in ceea ce priveste termenul de judecata.
Actiunea de divort se depune personal de catre reclamant, acesta este identificat cu Ci si primeste termenul de judecata in cunostinta, semneaza de primirea termenului in cunostinta , motiv pentru care reclamantul nu va mai primi citatie pentru termenul de judecata.
In cazul in care avocatul este imputernicit in baza unei procuri speciale, cu mentiunea ca avocatul nu poate depune actiunea decat daca reclamantul se afla in vreuna din situatiile prev. de art 614 c.proc.civ., acesta va primi termenul de judecata in cunostinta , va semna de luarea la cunostinta a termenului si evident clientul sau nu va mai primi citatie.
Cu alte cuvinte, daca nu va aflati in situatiile prev de textul aratat, prietenul dvs. avocat nu a depus actiunea dvs. de divort.:sorry:
Multumesc pentu raspunsuri.
Nu ma aflu in nici una din cazurile enumerate, si sunt din Timisoara.
Av mi-a spus ca voi primi un numar de inegistrare si mi se va spune data primei infatisari doar dupa ce cererea va ajunge la judecator, ceea ce poate dura si 6 luni.
Dupa spusele lui, am depus cererea de divort, astept 6 luni- 1 an, imi vine citatie acasa si dupa mai o luna-doua merg la prima infatisare.
Judecata in lipsa mea
jus7m
am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)