avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare durata divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare durata divort

Buna ziua!
As vrea sa stiu cat ar putea dura un divort cu un minor, daca reclamantul nu si-a angajat avocat si divortul se va incheia cu acordul ambelor parti?
Daca va exista în dosar la primul termen de judecata raportul celor de la autoritatea tutelara, puteți divorța la primul termen, va trebui sa așteptați apoi comunicarea hotărârii,apoi sa treacă termenul de atac pt cererile accesorii divortului, abia apoi puteți legaliza hotărârea.
Ma refeream ca durata in luni
V-a dat deja termen sau acum va ganditi sa depuneti cererea ? Nu se poate aprecia exact, macar dati ceva detalii- poate dura 3 luni poate dura 12 luni.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Am depus cererea de divort din iunie 2014. Am achitat si taxa de timbru. Dar nu am primit inca hartia cu data primei infatisari. De aceea intrebam cat ar mai putea dura. Multumesc!
Mergeti la dosar si vedeti ce se intampla.
Vedeti comunicarea judecatorului.
Vedeti daca vi s-au mai cerut acte in completare la dosar.
Ati spus prin intelegere amiabila. Ati depus si Acordul in acest sens?

Alte discuții în legătură

Durata divort ASilviu ASilviu Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am ... (vezi toată discuția)
Daca reclamantul nu intra in sala de sedinta cauza se suspenda? gabriela_munteanu gabriela_munteanu buna ziua. Daca reclamantul in cazul unui divort nu intra in sedinta la data primei infatisari deoarece parata s-a prezentat cu avocatul, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord camelia mitroi camelia mitroi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda ... (vezi toată discuția)