avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca reclamantul nu intra in sala de sedinta cauza se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca reclamantul nu intra in sala de sedinta cauza se suspenda?

buna ziua. Daca reclamantul in cazul unui divort nu intra in sedinta la data primei infatisari deoarece parata s-a prezentat cu avocatul, ce se intampla cu dosarul?este anulat sau suspendat cu posibilitate de reluare?daca se poate relua, in ce conditii este posibil?daca a fost anulat , se poate reveni asupra deciziei ?in cat timp.?multumesc.
Potrivit art.616 Cod procedura civila:"Daca la termenul de judecata in prima instanta, reclamantul lipseste nejustificat si se infatiseaza numai paratul, cererea va fi respinsa ca nesustinuta".
In acest caz aveti posibilitatea sa formulati o nou cerere de divort
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
nu a intrat nici paratul in sedinta.au plecat si reclamantul si paratul.nu a vb niciunul
Probabil s-a suspendat. Mergeti sa vedeti.
Atunci cauza se va suspenda in baza art.242 alin.2 Cod procedura civila
Fara posibilitate de revenire? Reclamantul are dreptul sa vina si el cu avocat

Alte discuții în legătură

Lipsa partilor la termenul de judecata-consecinte Monica_1983 Monica_1983 Ce se intampla daca nu se prezinta reclamantul si nici paratul la termenul de divort/sedinta?Multumesc. (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)
Divort stochelrodu stochelrodu Sunt in divort cu sotia si nu ne-am prezentat la tribunal la data stabilita si acum s-a suspendat. Eu sunt in puscarie si nu am cum sa ajung acolo, ce trebuie ... (vezi toată discuția)