Formulati o cerere de repunere pe rol a cauzei. Nu se timbreaza si nu este complicata: "subsemnata ..., domiciliata ..., reclamanta in dosarul nr. ..., dosar suspendat in data de ... conform art. 242 Cod procedura civila, formulez prezenta cerere de repunere pe rol a cauzei." O semnati, o datati si o depuneti prin Registratura instantei.
Cererea de repunrere pe rol se timbreaza. (cu jumatate din cei 39 de lei platiti initial).
Art 3 lit s din L 146/1997.
"cereri pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părţilor - 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată"
Corect, Romascanu! Cererea de repunere pe rol se depune la instanta care, in mod corect in speta data, a suspendat solutionarea cauzei din lipsa ambelor parti, urmand ca odata cu aceasta sa se depuna si jumatate din taxa de timbru achitata pentru solutionarea pe fond a cauzei, respectiv taxa de timbru in valoare de 19,50 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
Dupa repunerea pe rol a cauzei este foarte important ca dv., in calitate de reclamanta, sa va prezentati la fiecare termen de judecata deoarece, chiar daca sotul dv. solicita instantei judecarea sa in lipsa, prezenta dv. este absolut obligatorie in procesul de divort, in caz contrar, cererea de divort se va respinge ca nesustinuta daca nu veti face dovada ca, dintr-un caz de forta majora nu v-ati putut prezenta in fata instantei si nu ati avut posibilitatea de a instiinta in timp util instanta despre aceasta. Daca veti lipsi la un alt termen de judecata, iar sotul dv. nu se va prezenta (asa cum ati sustinut), instanta iar va dispune suspendarea solutionarii cauzei. Ati inceput actiunea de divort, finalizati-o daca sunteti hotarata sa divortati! Chiar daca sotul este de acord cu divortul si cu cererile accesorii acesteia: incredintare minori, pastrare nume, plata pensie intretinere etc., instanta trebuie sa stabileasca prin probatoriu daca cererea reclamantei este intemeiata. Daca se va stabili din probe ca numai dv. aveti culpa in desfacerea casatoriei, nefiind o culpa comuna, chiar daca sotul dv. a fost de acord cu aceasta, instanta va respinge actiunea. ;)