blonda de la drept a scris:
Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces verbal intocmit de acestia, din motiv ca nu recunosc fapta , nu a fost intocmit corect si altele (dar asta este mai putin important pentru problema ce vreau sa o adresez,dar la cerere as putea sa postez motivele ).
A avut loc prima infatisare,m-am prezentat , IPJ-ul nu ,presedinta hotarand amanarea pentru o alta data a procesului pentru ca intimatul sa depuna intampinare. Tot dansa mi-a zis k prezenta mea la proces nu mai este necesara. Pana aici toate bune ,stiam k pe data de 9 urma sa fie procesul, nu m-am prezentat,asa cum am fost sfatuita ; acum am intrat pe net si am citit solutia procesului meu:
>>09/12/2008 INCH: Suspendat conform art.242 C.pr.civ. pentru lipsa părţilor Încheiere
Potrivit art.242 alin.1 pct.2 C.proc.civ., instanţa va suspenda judecata , dacă niciuna din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.
Însă, pentru ca instanţa să dispună suspendarea, în acest caz, nu este suficientă simpla neprezentare a părţilor la termenul de judecată, fiind necesar ca ele să fi fost legal citate şi să nu fi solicitat judecarea în lipsă.
În ambele cazuri de suspendare prevăzute în art.242 C.proc.civ., singura modalitate de reluare a judecăţii este depunerea unei cereri de redeschidere a judecăţii, făcută de una din părţi , instanţa neputând repune din oficiu cauza pe rol .
Potrivit art.3 lit.ş din Legea nr.146/1997, cererea pentru repunerea pe rol a cauzei, când suspendarea judecăţii se datorează părţilor, se timbrează cu 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată, la care se adaugă şi timbrul judiciar.
În cazul redeschiderii judecăţii se impune citarea părţilor, în temeiul art.153 alin.2 pct.1 C.proc.civ., mai puţin a celei care a solicitat, personal sau prin mandatar, reluarea judecăţii.