avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendarea unei cauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendarea unei cauze

Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente?
Din cate cunosc judecatorul e obligat sa suspende dosarul.
Poate cineva sa-mi explice?
Cel mai recent răspuns: secondary protocol , utilizator 12:19, 22 Mai 2009
Regula este suspendarea daca nici una dintre parti nu se prezintas nici nu s-a solicitat judecarea in lipsa..Initial, instanta va pune in vedere reclamantului prin citatie sa depuna la dosar actele prin care intelege sa-si sustina cererea punandu-i in vedere ca, daca nu se conformeza, sanctiunea aplicata este suspendarea in temeiul art. 155 indice 1 C.proc.civ.

Daca deja s-a intrat in dezbateri si nici una din parti nu se prezinta la strigarea pricinii si nici nu s-a solicitat judecarea in lipsa instanta, in temeiul art. 242 alin.1 pct.2 C.proc.civ. , va suspenda cauza.

Daca in termen de 1 an, nici una din parti nu face o cerere de repunere pe rol, dupa 1 an, instanta din oficiu, pune dosarul pe rol, citeaza partile si constata perimarea.

Cele indicate sunt regulile generale.

succes
av. Ileana Schwarz
Daca nu ati cerut judecata in lipsa, judecatorul va dispune suspendarea cauzei, pana cand fie una din parti fie instanta din oficiu va repune cauza pe rol. Daca repune pe rol instanta de judecata, aceasta va da solutie de perimare.
Da,multumesc mult pentru explicatii.
Concret: mi s-a suspendat permisul de conducere.Am facut contestatie iar la fond am pierdut.
Acum am primul termen de recurs pe data de 3 iunie.Am declarat recurs fara depunerea motivelor.
De regula IPJ nu se prezinta la procese de contraventie.Si nici alte acte nu prea are ce sa depuna atata vreme cat eu nu am depus inca motivele.
Asa ca daca eu nu ma prezint...si nici ei...intelegeti?Stiu sigur ca s-au intamplat chestiuni de genul asta.Chiar un avocat mi-a recomandat aceasta solutie.Dar as fi vrut mai multe amanunte.
Ce credeti?O fi bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)
Recurs perimare felicia59 felicia59 Ca urmare a refuzului de repunere in termen a Curtii de Apel avand ca subiect obtinerea unor drepturi pe baza legii functionarilor publici ,am facut recus la ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)