avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs perimare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs perimare

Ca urmare a refuzului de repunere in termen a Curtii de Apel avand ca subiect obtinerea unor drepturi pe baza legii functionarilor publici ,am facut recus la Inalta Curte de Casatie si Justitie
.In recurs am aratat ca ma folosesc de art.(nu mai stiu care) din Codul de procedura civila ca sa nu ma prezint-stiam ca se poate judeca in lipsa mea,de fapt si formularul de citatie zice la fel
am primit citatie pt.recurs pentru data de 13.11.2007
Nu am primit nici un raspuns dar mai tarziu am intrat pe site-ul csj si am vazut ca in dreptul dosarului scria suspendare
recent am primit citatie pentru:
Recurs perimare-alte cereri refuz repunere in termen
ce inseamna asta si ce trebuie sa fac avand in vedere ca toate argumentele si datele suplimentare au fost prezentate deja in recurs ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:50, 2 Februarie 2009
Asi vrea sa stiu mai multe date,din ceea ati spus nu realizez situatia pentru ca spuneti ca va aflati deja in recurs perimare.Daca puteti dati/mi va rog mai multe detalii eventual printr-un mesaj privat
am primit citatie pt.recurs pentru data de 13.11.2007
Nu am primit nici un raspuns dar mai tarziu am intrat pe site-ul csj si am vazut ca in dreptul dosarului scria suspendare
recent am primit citatie pentru:
Recurs perimare-alte cereri refuz repunere in termen
ce inseamna asta si ce trebuie sa fac avand in vedere ca toate argumentele si datele suplimentare au fost prezentate deja in recurs ?

Daca ati solicitat judecarea recursului si in conditiile art. 242 Cod procedura civila, inseamna ca mai aveti o sansa.
Daca ati trecut un alt articol, inseamna ca recursul s-a perimat de drept, conform art. 248 Cod procedura civila. Inteleg ca nu va amintiti ce art. ati trecut in motivele de recurs, dar un exemplar al acestora nu aveti?
Prin art.248 C.proc.civ., legiuitorul stabileşte că orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de revocare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor dacă a rămas în nelucrare din vina părţii timp de un an în materie civilă sau şase luni în materie comercială.
Potrivit art.252 alin.1 teza I C.proc.civ., perimarea se constată din oficiu sau la cererea părţii interesate, iar conform alin.2 al aceluiaşi articol, perimarea poate fi invocată şi pe cale de excepţie, în camera de consiliu sau în şedinţă publică .
Aşadar, pentru a constata perimarea, instanţa din oficiu sau la cererea părţii interesate ori, în condiţiile art.45 C.proc.civ., a procurorului, va repune cauza pe rol şi va dispune citarea părţilor.
În situaţia în care instanţa constată că a operat perimarea, ea va pronunţa o hotărâre, care este supus recursului în termen de 5 zile de la pronunţare (art.253 alin.2 C.proc.civ.).
am invocat art.242 din CPC dar nu am stiut care sunt consecintele in cazul 'pasivitatii''.Inteleg ca din vina mea a ramas neactivata cererea de recurs.
Va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns !
Totusi ce sanse mai am sa se rejudece recursul daca
suspendarea ei nu mi-a fost adusa la costiinta pe cale oficiala,scrisa.Perimarea este pana la urma consecinta unei hotarari care nu este legata de capacitatea mea astfel incat sa fiu considerata ca fiind neglijenta,nepasatoare in acesta cauza mai ales ca randul proceselor e atat de mare in Romania incat toata lumea stie ca trebuie sa stai la coada si nimeni nu se mira ca nu a primit un raspuns dupa atat de mult timp !
Si daca totusi se hotaraste perimarea CSJ nu se comunica partilor?
Hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus suspendarea cauzei trebuia sa va fie adusa la cunostinta. Avand in vedere ca ati solicitat judecarea cauzei si in lipsa dvs., la termenul pentru care ati primit citatie va duceti si aratati Inaltei Curti acest considerent.

Hotararile judecatoresti pronuntate in recurs nu se comunica partilor.

Alte discuții în legătură

Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unei cauze secondary protocol secondary protocol Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente? Din cate cunosc judecatorul ... (vezi toată discuția)
Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)