Eu as merge pe varianta o noua cerere de repunere pe rol, pentru ca dureaza mult mai mult pana se solutioneaza recursul in raport cu varianta fixarii unui nou termen dupa formularea cererii de repunere.
Se poate formula recurs impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol, disp.art 244 indice 1 c.proc.civ.sunt clare in acest sens.
Asupra suspendării judecării procesului, instanţa se va pronunţa prin încheiere care poate fi atacată cu recurs în mod separat, cu excepţia celor pronunţate în recurs.
Recursul se poate declara cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului, atât împotriva încheierii prin care s-a dispus suspendarea, cât şi împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului.
Nu as merge pe varianta declar si recurs si formulez si cerere pentru ca incurc lucrurile, instanta fiind obligata sa inainteze dosarul la tribunal pentru solutionarea recursului, prin urmare raman cu cererea de repunere in stand-by.
S-a formulat deja o cerere de repunere pe rol a cauzei, deci termenul de perimare a fost intrerupt prin formularea acesteia conform art 249 c.proc.civ, motiv pentru care va incepe sa curga un nou termen de 1 an de la acea data., chiar daca instanta a respins cererea de repunere pe rol.
Fata de formularea neechivoca a acestui text de lege, rezulta ca pentru ca un act de procedura sa poata fi calificat drept intrerupator de perimare, este necesar ca prin savarsirea lui sa se urmareasca repunerea cauzei pe rol, in vederea continuarii judecatii.
Este utila hotararea care o aveti aici:
[ link extern ]