avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reluare judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

reluare judecata

Buna ziua !
Am si eu o intrebare : - am depus o contestatie la un proces verbal de amenda incheiat de ANAF , in ziua procesului nu am reusit sa ajung , se pare ca nici din partea ANAF nu s-a prezentat nimeni si s-a suspendat cauza , cum se procedeaza in acest caz pentru reluarea cauzei ? Ce trebuie sa depun si in ce termen ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:02, 21 Mai 2013
Buna ziua,
Va trebui sa va duceti la arhiva si sa cititi incheierea de sedinta prin care s-a dispus suspendarea.
Daca nu exista alte solicitari ale instantei, va trebui sa formulati o cerere de repunere pe rol si sa o depuneti la judecatorul de serviciu.
Daca exista si alte solicitari ale instantei, va trebui sa le indepliniti si pe acelea.
Termenul este de un an
av. Gabriel Klein Kiritescu
Am primit comunicarea in care spune citez : "potrivit disp. art242 alin 1 pct.2 cod procedura civila . Instanta va suspenda judecata daca nici una dintre parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii.
In speta , instanta constata lipsa nejustificata a partilor la acest termen de judecata , la strigarea cauzei in sedinta publica, desi legal citate, nefiind depusa cerere de amanare a cauzei sau judecarea in lipsa conf disp art 242 alin 2 pr civ motiv pentru care dispune suspendarea cauzei , actiune formulata de petent ......... in contradictoriu cu intimata .........
Cu recurs pe durata suspendari .
Pronuntata in sedinta publica data 17.04.2013 "

Acesta este comunicarea , nu solicita nici un document sau altceva in completare . Comunicarea am primit-o prin posta pe 17.05.2013 , banuiesc eu ca termenul curge de la data primirii comunicarii , bine ca nu am de gand sa astept un an , vreau sa o rezolv repede. Va multumesc
Va fi trimisa solutia instantei, iar daca suspendarea priveste nepunerea documentelor solicitate de instanta, se face cerere de repunere pe rol in timp de 12 luni. Importanta este motivarea de care instanta a suspendarii.
Buna ziua,
Va trebui sa formulati cerere de repunere pe rol in termen de 12 luni de la comunicare.
In caz contrar cererea dumneavoastra se perima si este ca si cum nu ati fi contestat acel proces verbal.
Cererea se depune la judecatorul de serviciu.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei suspendate potrivit art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã irina8001 irina8001 [07.03.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C7 Tip solutie: 155/1 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendă judecata cauzei conform disp. art. 1551 (1) Codul de ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)