avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul de comun acord

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda custodia copilului - ambii soti sunt de acord ca acesta sa ramana la mama. Tatal va fi obligat sa plateasca pensie alimentara?
In cazul in care in timpul casatoriei au fost incheiate niste contracte de credit, cine le va plati in continuare?
Va multumesc foarte mult.
Veti proceda ca in cazul oricarui proces de divort si anume: unul dintre soti va introduce cerere de divort la judecatoria in raza careia ati avut domiciliul comun, dar in aceasta cerere nu veti mentiona nimic despre pensia de intretinere catre minor (in cazul in care instanta va intreba, puteti raspunde ca veti introduce o alta cerere la o data ulterioara daca va fi nevoie, urmand sa ingrijiti si sa cresteti copilul conform intelegerii dintre dvs. deocamdata), insa despre custodie trebuie, copilul ramanand la parintele pe care il alegeti dvs. de comun acord. Bineinteles ca la aceasta cerere de chemare in judecata, fiind de comun acord, celalalt sot nu trebuie sa se opuna cererilor dvs. Cel mai bine ar fi ca mama sa introduca aceasta actiune de divort, iar tatal sa nu se opuna.
Oricum, cererea trebuie facuta ca o cerere de divort cu copii si nu ca o cerere de divort de comun acord, deoarece acestea nu sunt valabile in cazul dvs. deoarece aveti copil.
In privinta, creditelor nu se poate vorbi in acest caz, deoarece este un proces de divort, nu de partaj. Deocamdata, puteti ramane in situatia de pana acum, platind fiecare 50%.
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta
Ce acte trebuie semnate, cum se acorda custodia copilului - ambii soti sunt de acord ca acesta sa ramana la mama. Tatal va fi obligat sa plateasca pensie alimentara?


Chiar daca ambii soti doresc separatia , existenta minorilor nu le permite sa uzeze de cea mai facila modalitate de desfacere a casatoriei : cea de comun acord .Asa incat , pot opta pentru cea din culpa comuna a celor doi , care , din punctul meu de vedere , reflecta si o realitate , intrucat , in materie de sentimente , lucrurile nu sunt foarte bine definite...Chiar de nu va exista vreun capat accesoriu cu privire la plata pensiei de intretinere , instanta, in mod obligatoriu , si exercitandu-si rolul activ , va calcula cuantumul acesteia .
Orice convetie cu privire la renuntare la acest drept e nula absolut.


Adresati cererea de desfacerea a casatoriei Judecatoriei de la ultimul domiciliu comun.
Este foarte frumos ca ati ajuns la o intelegere in ceea ce priveste custodia copilului. Totusi, daca copilul are peste 10 ani, va si intrebat de catre judecator cu care dintre parinti doreste sa ramana.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, instanta este obligata sa se pronunte si cu privire la cuantumul acesteia. Daca ajungeti cu sotul la o intelegere, instanta va tine cont de aceasta si nu va mai solicita adeverinta de la locul de munca al acestuia. dar pensia nu poate sa fie mai mica de 135 lei, cat se stabileste de obicei tinand cont de salariul minim pe economie
problema partajului o puteti rezolva chiar in cadrul actiunii de divort, daca ati cazut de acord in acest sens.
astfel, puteti incheia o tranzactie pe care o semnati in fata instantei .

daca nu cadeti de acord in privinta partajului, puteti deschide separat actiune de partaj, dupa pronuntarea divortului .

divortul , intrucat exista un minor in speta , va dura relativ 6 luni
se va introduce in proces si autoritatea tutelara
va multumesc pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord-cu minori?? Ximinna Ximinna Buna ziua. Se poate desface o casatori cu acordul partilor daca exista copii minori? Din ce m-am documentat,cf Codului familiei ,art 38 al 2,nu se ... (vezi toată discuția)
Divortul alexandra30 alexandra30 Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a ... (vezi toată discuția)