avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort

Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la altul
Ce anume trebuie sa faca? Ambii soti au cate un apartament pe numele lor - daca isi exprima dorinta ca fiecare sa pastreze apartamentul e in regula? Se rezolva usor aceasta problema a partajului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:40, 15 Iunie 2009
daca nu exista minori rezutati in urma casatoriei , a trecut cel putin un an de la data casatorei si exista acordul ambilor soti , se poate desface casatoria in aceasta modalitate a divortului. cand sotii consimt la desfacerea casatoriei pe baza acordului de vointa, tot ei se inteleg si cu privire la accesorile divortului divortului.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Ce anume trebuie sa faca - sa mearga la Judecatoria sectorului respectiv? Cum se procedeaza? Trebuie sa mearga amandoi? Trebuie angajat un avocat sau nu e nevoie?
buna ziua
in primul rind trebuie formulata o actiune de divort in care sa precizati ca partile sunt de acord cu desfacerea casatoriei de comun acord ,depuneti actiunea la judecatorie unde ati avut ultim domiciliu ,la termenul primit va prezentati impreuna ambele parti si precizati in fata judecatorului ca suntei deacord cu divortul , o data cu actiunea de divort in cadrul acesteia puteti sa precizati ca bunurile comune sunt x,y,z si intelegeti ca sa le impartiti cum doriti si faceti in acest sens o stranzactie pe care o depuneti la primul termen .
daca nu va este clar apelati la un avocat pentru divort prin acordul partilor si partaj cu tranzactie
av d homeag
Buna ziua si multumesc mult pentru raspuns!
O singura intrebare mai am - cat timp dureaza aproximativ pana se pronunta divortul?
buna ziua ,
cred ca dureaza ceva timp ,dar depinde ....

Alte discuții în legătură

Divort horodni horodni In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord camelia mitroi camelia mitroi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda ... (vezi toată discuția)
Martor la divortul prin intelegere Alina2011 Alina2011 La divortul cu minor prin intelegere este necesar martor? (vezi toată discuția)