avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate florinel84

Activitate florinel84

Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc frumos!

Ionita Cristina Avocat a scris:

La notar. Nu exista notiunea de cedare a mostenirii. Ori renunță la moștenire, iar partea lor revine sotiei/soțului supraviețuitor si celorlalti frati care nu renunță. Ori, daca nu vor sa "ajute" si sotul/sotia supraviețuitor, atunci accepta succesiunea, si apoi o donează celorlalți frati care nu renunță.

Discuție Mostenire
Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Daca mai multi frati vor sa cedeze dreptul la mostenire in favoarea unuia dintre frati, trebuie mers la tribunal sau la notar? Multumesc, o seara buna!
Unul dintre fratii bunicii mele este disparut de vre o 25 de ani.Atata timp cat nu exista un certificat de deces,copilul lui nu are dreptul la mostenire.Ce demersuri ar trebui sa faca copilul lui pentru as i primi partea de mostenire,sa oibtina un certificat de deces?sa-l dea disparut?Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc!La multi ani!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare daca se poate: La alocatia de sustinere familiala se i-a in considerare ca venit pe membru de familie Alocatia de stat a copilului in valoare de 200 lei?Va multumesc anticipat!