avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Daca mai multi frati vor sa cedeze dreptul la mostenire in favoarea unuia dintre frati, trebuie mers la tribunal sau la notar? Multumesc, o seara buna!
Cel mai recent răspuns: florinel84 , utilizator 00:27, 5 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar. Nu exista notiunea de cedare a mostenirii. Ori renunță la moștenire, iar partea lor revine sotiei/soțului supraviețuitor si celorlalti frati care nu renunță. Ori, daca nu vor sa "ajute" si sotul/sotia supraviețuitor, atunci accepta succesiunea, si apoi o donează celorlalți frati care nu renunță.
Multumesc frumos!

Ionita Cristina Avocat a scris:

La notar. Nu exista notiunea de cedare a mostenirii. Ori renunță la moștenire, iar partea lor revine sotiei/soțului supraviețuitor si celorlalti frati care nu renunță. Ori, daca nu vor sa "ajute" si sotul/sotia supraviețuitor, atunci accepta succesiunea, si apoi o donează celorlalți frati care nu renunță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire? phrlac phrlac Suntem 5 frati si vrem sa dezbatem succesiunea la terenul din camp , un frate nui trbuie si vrea sa-mi dea mie cota lui de mostenire se poate face un act la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)