avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate ionasv

Activitate ionasv

multam fain!

In data 27.02.2011 am avut un accident de masina in Franta.Masina era(ca acum e in dauna totala) inmatriculata in Romania si avea asigurare Carte Verde.Circumstantele au fost simple: masina care circula din sens opus a intrat in noi(sotia mea fiind la volan).A venit jandarmeria, pompierii si ambulanta.Au suflat ambii soferi in fiola, ceea ce a relevat ca francezul era baut.Am fost dusi la spital unde n-au consultat(fiind in buna stare, avand in vedere starea masinilor) si am primit cate o zi de "concediu medical".Tot de la spital ne-au spus ca daca apar probleme sa ne prezentam din nou.
A doua zi ne-am dus la jandarmerie pentru lamuriri, unde ni s-a spus ca trebuie sa completam "contatarea amiabila de accident", impreuna cu individul respectiv si ca ei nu au nici o treaba daca nu sunt raniti.Cand am aratat hartiile de la spital situatia s-a schimbat.Au spus ca vor deschide un dosar, dar ca au mult de lucru si ca poate dura si doua luni pana ne cheama la declaratii(accidentul avand loc intr-un sat!).
Cu hartiile(constatul amiabil) ne-am dus la cel care ne-a accidentat si le-am completat.Acesta a recunoscut vina accidentului si cu hartiile ne-am dus mai departe la asiguratorul lui.Aici, am dat de alti cretini, care nu au inteles ca nu avem asigurare la care sa ne adresam pentru a ne rambursa masina!Intr-un final i-am convins sa sune la carte verde Paris, care le-au spus ca asiguratorul tipului trebuie sa expertizeze masina si sa ne despagubeasca!Cel de la agentie a inteles, dar de masina se va ocupa un expert care tot o tine cu asigurarea noastra!Mai mult decat atat, nu vrea sa faca nimic pana nu are raportul jandarmeniei.
Astea fiind circumstantele, nu mai stiu ce sa fac;are rost sa sun la firma de asigurarea RCA/Carte Verde?Este cineva care sa aiba o idee ca aici lumea parca e lobotomizata?!