avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident in strainatate, asigurare carte verde.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident in strainatate, asigurare carte verde.

In data 27.02.2011 am avut un accident de masina in Franta.Masina era(ca acum e in dauna totala) inmatriculata in Romania si avea asigurare Carte Verde.Circumstantele au fost simple: masina care circula din sens opus a intrat in noi(sotia mea fiind la volan).A venit jandarmeria, pompierii si ambulanta.Au suflat ambii soferi in fiola, ceea ce a relevat ca francezul era baut.Am fost dusi la spital unde n-au consultat(fiind in buna stare, avand in vedere starea masinilor) si am primit cate o zi de "concediu medical".Tot de la spital ne-au spus ca daca apar probleme sa ne prezentam din nou.
A doua zi ne-am dus la jandarmerie pentru lamuriri, unde ni s-a spus ca trebuie sa completam "contatarea amiabila de accident", impreuna cu individul respectiv si ca ei nu au nici o treaba daca nu sunt raniti.Cand am aratat hartiile de la spital situatia s-a schimbat.Au spus ca vor deschide un dosar, dar ca au mult de lucru si ca poate dura si doua luni pana ne cheama la declaratii(accidentul avand loc intr-un sat!).
Cu hartiile(constatul amiabil) ne-am dus la cel care ne-a accidentat si le-am completat.Acesta a recunoscut vina accidentului si cu hartiile ne-am dus mai departe la asiguratorul lui.Aici, am dat de alti cretini, care nu au inteles ca nu avem asigurare la care sa ne adresam pentru a ne rambursa masina!Intr-un final i-am convins sa sune la carte verde Paris, care le-au spus ca asiguratorul tipului trebuie sa expertizeze masina si sa ne despagubeasca!Cel de la agentie a inteles, dar de masina se va ocupa un expert care tot o tine cu asigurarea noastra!Mai mult decat atat, nu vrea sa faca nimic pana nu are raportul jandarmeniei.
Astea fiind circumstantele, nu mai stiu ce sa fac;are rost sa sun la firma de asigurarea RCA/Carte Verde?Este cineva care sa aiba o idee ca aici lumea parca e lobotomizata?!
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 21:00, 3 Martie 2011
Cautati care este reprezentantul in Ro pentru asiguratorul francez al vinovatului.Veti primi sprijin in demersurile pe care le faceti(are aceasta obligatie de reprezentare)
N.B.: In "alte tari", Franta de exemplu, lipsa asigurarii CASCO este o situatie "incredible" - greu de digerat mental, producand simptome/ manifestari de lobotomizare:D
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
nucu$, utilizator
multam fain!
Cautati pe google Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (baar).
Se intra on-line sau telefonic ziua.
Va vor cere Constatul Amiabil si copia poiltei RCA a vinovatului.
Daca sinteti in RO va prezentati la sediul soc. de asig. respective pt. deschiderea dosarului de dauna. Problema e constatarea care trebuie facuta la masina si daca e in Franta va trebiue cit mai mult foto cu piesele avariate, cu km la bord si cu seria de sasiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Chemare in garantie mihacireasa mihacireasa Am imprumutat masina cuiva care ulterior a provocat un accident in Ungaria cu pagube materiale. S-a constatat ca masina nu avea polita RCA , nici Carte Verde. ... (vezi toată discuția)
Folosire rca fals razvansax razvansax Am fost implicat intr-un accident rutier, in care, masina mea, aflata in parcare, a fost lovita in urma coliziunii a doua masini. Am primit de la Politie PV-ul ... (vezi toată discuția)