avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosire RCA Fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosire RCA Fals

Am fost implicat intr-un accident rutier, in care, masina mea, aflata in parcare, a fost lovita in urma coliziunii a doua masini. Am primit de la Politie PV-ul al accidentului, copie dupa asigurarea si talonului masinii vinovatului, care are numere de Franta, si RCA de Franta.
Am trimis mail firmei de asigurare din Franta cu datele masinii vinovatului si aceasta mi-a spus ca vinovatul foloseste o asigurare Carte verde (RCA) falsa.
In acest caz, pot sa ii fac plangere penala vinovatului pentru uz de fals?
Acesta probabil va spune ca nu a stiut ca e falsa asigurarea, desi ma indoiesc de acest lucru, cu siguranta stie/stia ca e falsa.
Ce se intampla in acest caz? Va fi urmarit penal si pedepsit conform legii, pentru uz de fals?
Cel mai recent răspuns: razvansax , utilizator 13:58, 26 Noiembrie 2013
Ati procedat in mod gresit apeland in mod direct asiguratorul din Franta
In cazul accidentelor in care este implicata o masina asigurata la un asigurator din alta tara in primul rand se cauta corespondentul din Romania al asiguratorului respectiv pe www.baar.ro
[ link extern ] /
Daca masina nu are asigurare valabila apelati la fondul vde protectie a victimelor strazii
[ link extern ] /
Este posibil ca soferul respectiv sa fi cumparat masina de la cineva diin Franta si a primit asigurarea RCA de la vanzator.
Am apelat si la BAAR, dar raspunsul lor vine in max. 2 luni. In paralel am trimis mail si la firma din Franta care mi-a raspuns ca RCA-ul e fals, lucru care probabil va fi confirmat si de BAAR. Intrebarea mea era alta: daca vinovatul foloseste un act fals (RCA fals) fara cunostinta (probabil asa va spune, ca n-a stiut), poate fi sanctionat penal?

"Este posibil ca soferul respectiv sa fi cumparat masina de la cineva diin Franta si a primit asigurarea RCA de la vanzator."

Nu a primit asiguarea de la vanzator pentru ca asigurarea e pe numele lui (al vinovatului)
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
razvansax, utilizator
Repet intrebarea initiala: daca vinovatul foloseste un act fals (RCA fals) fara cunostinta (probabil asa va spune, ca n-a stiut), poate fi sanctionat penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poliță asigurare falsă!…am fost angajat la o societate ca șofer,am avut o tamponare ... Stefan2791 Stefan2791 Am fost angajat la o societate ca șofer,am avut o tamponare ușoară în Germania rezultând câteva zgârieturi pe bara mașinii din față! Am făcut ... (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)