avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Chemare in garantie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Chemare in garantie

Am imprumutat masina cuiva care ulterior a provocat un accident in Ungaria cu pagube materiale. S-a constatat ca masina nu avea polita RCA , nici Carte Verde. Cei de la BAAR l-au dat in judecata pe sofer pentru recuperarea pagubelor iar acesta m-a chemat in garantie. Care este riscul sa ajung sa platesc eu aceste daune ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:35, 4 Februarie 2014
Obligativitatea de a avea polita RCA si Carte Verde va revine dvs. in totalitate ca proprietar al masinii. Cu siguranta autoritatile ungare vor face regres impotriva dumneavoastra.
Poate sunt obligatia mea RCA si Cartea Verde dar nu eu am provocat accidentul, plus ca eu cred ca orice sofer care se urca la volan tb sa se asigure ca are toate documentele in regula, altfel nu pleaca la drum. Politia amendeaza soferul daca nu are RCA, nu proprietarul masinii !
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
mihacireasa, utilizator
Pentru neincheierea RCA/CV, proprietarul este amendat:
www.avocatnet.ro/content/art...
Daunele produse, vor fi recuperate de la vinovat.
Si simpla conducerea unui autovehicul fara RCA este o contraventie supusa amenzii.
Culpa privind daunele se recupereaza de la vinovat si ar fi putut fi platite de asiguratorul politei obligatorii, in cazul cand ar fi existat.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)