Va rog sa ma lamuriti de ce atunci cand se mareste salariul minim pe economie nu cresc salariile tuturor angajatilor calculand asa cum scrie in L153 (coeficient x salariu minim actualizat). De ce calculul se face inmultind cu salariul din 2018?
In acest fel s-a ajuns din nou la situatia cand cei cu studii au salariul doar cu 100-200 lei mai mare decat cei cu 10 clase. Doar le ei se actualizeaza salariul
Exista undeva o reglementare unde scrie sa salariile sunt blocate si nu poti actualiza formula de calcul intoducand suma de 3000 lei la salariul minim x coeficient x vechime + alte sporuri conform serviciilor prestate?
Buna ziua. Intrebarea mea este legata de legea cadru 153. Acolo scrie ca fiecare functie are un coeficient cu care se inmulteste salariul minim pe economie pt a rezulta salariul de baza.
In acest caz, nu ar fi normal sa se recalculeze salariile de cate ori se mareste salariul minim?
La mine la serviciu, au marire doar functiile care au minim. La celelalte functii salariul ramane acelasi. Si astfel, in timp, s-a ajuns ca un angajat cu studii superioare sa aiba un salariu egal sau foarte putin mai mare decat unul cu studii medii sau generale.
E corect? De ce ne mai ducem la scoala?
Buna ziua! Pentru creditele prima casa este necesara o asigurare obligatorie a locuintei (anual).
De ce trebuie sa o platesc pe aceasta (40 euro) si imi mai cer si PAD-ul separat, daca prima include deja toate beneficiile?
Multumesc
Buna ziua. Doresc sa infiintez un cabinet de psihologie, dar mi s-a impus de catre Colegiul Psihologilor sa cer acordul bancii pt stabilirea sediului profesional intrucat locatia este obtinuta prin credit Prima Casa.
De la banca au spus ca nu se poate, fara a fi un raspuns oficial. Ministerul de finante mi-a raspuns ca imi da acordul.
Este legal ca banca sa nu imi dea acordul? Eu nu vreau sa instrainez apartamentul, vreau sa fac un sediu profesional, psihologul fiind persoana fizica ce desfasoara activitati independente, nu pers juridica.
Bineinteles ca dupa raspunsul neoficial ca “nu se poate” nu mai raspunde nimeni la niciun email sau la telefon.
Unde as putea sa le fac reclamatie? (O alta institutie, caci banca nu ia masuri)
Multumesc
Buna ziua. Am un copil de 10 ani si am ales sa stau cu el acasa pe perioada cat sunt inchise scolile, conform Legii 19. (Primesc 75% din salariu).
Astazi m-a anuntat angajatorul sa ma prezint la medicina muncii maine. Este normal sa ma programeze? Sau pot refuza sa ma prezint. Mentionez ca nu imi este deloc comod sa fac un drum pana acolo ca sa imi masoare tensiunea, deoarece am ales sa stam la tara in aceasta perioada. Multumesc!
am depus cerere de suspendare a contractului si la fundatie si la DGASPC, iar ei mi-au dat nr de inregistrare si niste dispozitii pe care le-am depus la dosarul pt indemnizatie.....va multumesc pentru raspuns....si mie mi se parea suspect sa semnez asa ceva.
buna ziua. in ultimii 4 ani am lucrat pe perioada nedeterminata la DGASPC (8ore) si la o fundatie umanitatra (2 ore). in luna decembrie 2010 am nascut si in februarie am depus dosarul pt indemnizatie atasand adeverinte de venit pe ultimele 12 luni de la ambii angajatori. pana aici totul mi s-a parut ok, insa zilele trecute, cei de la fundatie mi-au cerut sa dau o declaratie pe propria raspundere ca ca " nu beneficiez de drepturile prevazute de OUG nr. 148/2005, completata si modificata de OUG nr. 44/2006, aprobate de Legea nr. 7/2007, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului."
nu inteleg de ce mi-au cerut acest lucru avand in vedere faptul ca eu in baza acestei ordonante voi primi o indemizatie timp de 2 ani la care nu am de gand sa renunt.
deci intrebarea mea ar fi: semnez aceasta declaratie sau nu? risc ceva daca dau declaratia sau este doar o formalitate? DGASPC nu mi-au cerut sa fac aceasta declaratie