avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriella68

Activitate Gabriella68

Răspuns la discuția evacuare ...in timpul divortului.
Multumesc pentru toate raspunsurile...incercam varianta Yalei...si apoi vom vedea.
lndines a scris:

Sotul nu poate sa ceara evacuarea. Numai proprietarul spatiului locativ o poate face, deci soacra. Dar, daca este in divort si are bunuri comune in acel spatiu, trebuie sa existe putina intelegere. Poatre ca soacra nu are motive temeinice sa o alunge de la domiciliul comun .. deocamdata. Poate ca soacra nici nu vrea sa plece.... Se mai intampla si asa...uneori.

Intelegere nu exista....de 6 luni si varul meu si mama lui se simteau fff rau......cineva le-a sugerat sa nu mai manance din ce gateste nora si ....ciudat sau nu de cand s-au separat cu mancarea(chiar gatesc zilnic si ce ramane se arunca) starea de sanatate deja este ok pentru amandoi....nu au bani sa-si faca niste analize toxicologice....ar putea avea o surpriza...dar ce mai conteaza...ideea este ca vor sa plece din casa pt ca este fff greu sa gatesti zilnic si sa stai cu frica in permanenta ca cine stie ce ar mai fi in stare sa faca....
exBrom a scris:

Evacuarea nu o poate face decat proprietara imobilul. Merge la un executor judecatoresc si face o cerere de evacuare, acesta solicita incuviintarea instantei si apoi o pune in executare.

Daca stiti cumva cam cat ar ajunge ca valoare plata executorului...imi cer scuze ca insist pe bani...dar nu dipun de prea multi...varul meu lucreaza pe 7 milioane la o moara si matusa ia o pensie de urmas mica.
.
Multumesc mult pentru rapiditatea raspunsului. Si ei s-au gandit la varianta schimbarii yalei, dar s-au gandit ca daca nu-i inca pronuntat divortul si partajul , sa nu anunte politia si sa avem alte ....probleme.
Daca schmba yala...poate sa ii reclame pentru ceva??? Multumesc!
Va rog sa-ma lamuriti daca si ce argumente legale ar putea avea cineva(varul meu) in timpul divortului , pentru a o face pe sotie sa parasesca domiciliul, care legal, nu-i comun. . Relatia cu sotia este deteriorata de f mult timp. Feyita lor este majora si ...plecata in Italia...nici nu prea i se stie de soarta. Apartamentul este al mamei varului meu care si sta cu varul si sotia lui. Varul meu a bagat divort in febtruarie si i-a spus ,,sotiei,, sa-si faca bagajele...sa-si ia tot ce vrea si sa plece din casa. Ea nu vrea . Mai mult l-a pus pe fratele ei sa-l ameninte(deocamdata telefonic) pe varul meu. Probabil ca v-a fi nevoie de un proces de partaj pentru mobila din casa. Nu-i bai numai ca varul meu vrea ca ea sa paraseasca casa. Ce variante are ...inafara de a o da in judecata si s-o execute silit...nu prea are bani. Si daca executarea silita e singura varianta....cam cat ar costa. As fi indatorata daca ati putea sa-mi dati un raspuns cat mai urgent. Multumesc!