avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare ...in timpul divortului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare ...in timpul divortului.

Va rog sa-ma lamuriti daca si ce argumente legale ar putea avea cineva(varul meu) in timpul divortului , pentru a o face pe sotie sa parasesca domiciliul, care legal, nu-i comun. . Relatia cu sotia este deteriorata de f mult timp. Feyita lor este majora si ...plecata in Italia...nici nu prea i se stie de soarta. Apartamentul este al mamei varului meu care si sta cu varul si sotia lui. Varul meu a bagat divort in febtruarie si i-a spus ,,sotiei,, sa-si faca bagajele...sa-si ia tot ce vrea si sa plece din casa. Ea nu vrea . Mai mult l-a pus pe fratele ei sa-l ameninte(deocamdata telefonic) pe varul meu. Probabil ca v-a fi nevoie de un proces de partaj pentru mobila din casa. Nu-i bai numai ca varul meu vrea ca ea sa paraseasca casa. Ce variante are ...inafara de a o da in judecata si s-o execute silit...nu prea are bani. Si daca executarea silita e singura varianta....cam cat ar costa. As fi indatorata daca ati putea sa-mi dati un raspuns cat mai urgent. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Gabriella68, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriella68 , utilizator 14:08, 18 Martie 2011
actiune in instanta promovata de catre mama varului dvs pt evacuarea norei, apoi dc nu paraseste imob intre tp, evac prin executor , costa intre 150-2000 lei (onorarii mini si max prev de lege) + aprox 50 taxe notificari
alte variante , schimbarea yalei de la intrare in absenta acesteia
proprietarul ap poate actiona in instanta pt evacuarea norei. alta cale nu prea exista
Evacuarea nu o poate face decat proprietara imobilul. Merge la un executor judecatoresc si face o cerere de evacuare, acesta solicita incuviintarea instantei si apoi o pune in executare.
Multumesc mult pentru rapiditatea raspunsului. Si ei s-au gandit la varianta schimbarii yalei, dar s-au gandit ca daca nu-i inca pronuntat divortul si partajul , sa nu anunte politia si sa avem alte ....probleme.
Daca schmba yala...poate sa ii reclame pentru ceva??? Multumesc!
exBrom a scris:

Evacuarea nu o poate face decat proprietara imobilul. Merge la un executor judecatoresc si face o cerere de evacuare, acesta solicita incuviintarea instantei si apoi o pune in executare.

Daca stiti cumva cam cat ar ajunge ca valoare plata executorului...imi cer scuze ca insist pe bani...dar nu dipun de prea multi...varul meu lucreaza pe 7 milioane la o moara si matusa ia o pensie de urmas mica.
.

Alte discuții în legătură

Divort lonita lonita Vreau sa divortez. Stau in casa sotului, suntem casatoriti de 1 an. Nu am unde sa plec, ma poate da afara? (vezi toată discuția)
Evacuare donisa donisa Buna ziua Am divortat de curind si locuiam cu fosta sotie in garsoniera soacrei unde locuiesc si in prezent singur ptr ca fosta sotie este plecata din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are nora corinuka corinuka Buna seara, unchiul meu (fratele mamei) a decedat pe 30 decembrie. Locuia in apartament cu sotia sa si tatal lui (bunicul meu). In apartamentul ... (vezi toată discuția)