Buna ziua , in anul 2008 am facut un credit de 55.000 euro cu 2 garanti ipotecari care intamplator ocupa o functie de condecere intr-o institutie de stat si cu o ipoteca de rang I respectiv 3000 m patrati la marginea orasului cu valoarea estimata la 120.000 euro in momentul efectuarii creditului, imprumut facut doar cu o adeverinta de salarizare.
In acest moment nu se mai platesc ratele, a inceput executarea silita, iar de 6 luni terenurile au fost scoase la licitatie, fara rezultat.Eu detin contractul original iar in legatura cu incetarea de plata a ratelor exista un singur fragment:
In caz de neachitare de catre debitor a creditului astfel garantat Banca respectiva, in calitate de creditor ipotecar va solicita executarea prezentului contract , care constituie titlu executoriu , fara nicio alta formalitate prrealabila si se va indestula cu sumele obtinute prin executarea silita a imobilului ipotecat prin prezentul act de garantie , garantii ipotecari renuntant expres la beneficiul de diviziune si discutiune , precum si la invocarea oricarei exceptii prin care ar tinde sa amane sau sa impiedice executarea silita a ipotecii de catre creditor.
Dupa care, spre surpinderea mea , am observat ca au inceput sa-mi puna restrictie pe cont si sa-mi ia totii banii din el.Spune-ti va rog de moment ce scrie in contract ca a ar trebui sa se indestuleze cu sumele obtinute in vanzarea terenurilor garantii, au voie sa-mi opreasca si banii din cont sau oricare alte venituri?
Va multumesc!