avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua , in anul 2008 am facut un credit de 55.000 euro cu 2 garanti ipotecari care intamplator ocupa o functie de condecere intr-o institutie de stat si cu o ipoteca de rang I respectiv 3000 m patrati la marginea orasului cu valoarea estimata la 120.000 euro in momentul efectuarii creditului, imprumut facut doar cu o adeverinta de salarizare.
In acest moment nu se mai platesc ratele, a inceput executarea silita, iar de 6 luni terenurile au fost scoase la licitatie, fara rezultat.Eu detin contractul original iar in legatura cu incetarea de plata a ratelor exista un singur fragment:
In caz de neachitare de catre debitor a creditului astfel garantat Banca respectiva, in calitate de creditor ipotecar va solicita executarea prezentului contract , care constituie titlu executoriu , fara nicio alta formalitate prrealabila si se va indestula cu sumele obtinute prin executarea silita a imobilului ipotecat prin prezentul act de garantie , garantii ipotecari renuntant expres la beneficiul de diviziune si discutiune , precum si la invocarea oricarei exceptii prin care ar tinde sa amane sau sa impiedice executarea silita a ipotecii de catre creditor.

Dupa care, spre surpinderea mea , am observat ca au inceput sa-mi puna restrictie pe cont si sa-mi ia totii banii din el.Spune-ti va rog de moment ce scrie in contract ca a ar trebui sa se indestuleze cu sumele obtinute in vanzarea terenurilor garantii, au voie sa-mi opreasca si banii din cont sau oricare alte venituri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:53, 4 Martie 2011
Asa si care este nedumerirea dvs?
Cine este debitorul principal? Dvs. Deci dvs. datorati suma de bani. Va pot executa si pe dvs si imobilele aduse in garantie. Nu vad care este problema
Da, debitorul principal sunt eu!! Problema este ca in contranctul pe care il detin se precizeaza ca se indestuleaza (se multumesc) cu sumele obtinute prin executarea silita a imobilului ipotecat!! Nu se precizeaza nicaieri ca ma poate executa prin alte cai! Daca in contract este stipulat ceva si nu apare absolut nicaieri ca ma executa prin orice cale( cum ar fi sa imi restrictioneze contul ), are voie sa faca treaba asta??
Cred ca toate astea ar trebui scrise in contract inca de la inceputul initierii lui!
Multumesc!
Alina_Pislariu a scris:

Nu se precizeaza nicaieri ca ma poate executa prin alte cai!

Dar se "precizeaza" de catre legiuitor prin CPC:
Conform prev.art.371 indice 1 (3) cpc: "Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv,pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu..."
Multumesc pentru rasp.! Doar o ultima intrebare as mai avea.....pe garantii ipotecari ii executa doar prin luarea ipotecii sau incep prin a lua tot ce au pe numele lor? De exemplu cum mi'au pus mie restrictie pe cont!Pt ca acesti doi garanti sot si sotie...au o functie destul de mare si cu siguranta destule venituri! Nu am reusit sa iau legatura cu ei...dar nu stiu de ce cred ca pe ei nu ii executa........ca daca ii executa, cu siguranta banca avea deja banii inapoi! Va multumesc tare mult...si mi'ati fost de ajutor, chiar daca nu am primit vesti tocmai bune.......Si nici macar banii din acest imprumut nu au ajuns la mine...am facut un bine la cineva, care s'a dovedit a fi cea mai mare greseala pe care o poate face cineva!!Sincer nu stiu ce sa fac...se pare ca pana nu se vand acele terenuri eu nu am sa mai pot lucra vreodata fara a mi se retine bani din salariu!
Multumesc inca odata! Toate cele bune!
Nu ii executa pe fidejusori pt ca aveti dvs. ipotecat un bun.
Deci au ce executa deocamdata, daca nu se indestuleaza, vor trece si la alte bunuri, apoi la bunurile lor, dar ca creditor chirografar ( fara gaj/ipoteca).

De mentionat ca, chiar daca ii executa pe fidejusori, acestia aveau impotriva dvs. o actiune in regres si va executau ei silit pe dvs., asa ca oricum nu scapati de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil ipotecat lorefaur lorefaur Imi puteti spune, va rog, daca o societate a incheiat un contract de garantie imobiliara asupra unui imobil al unui client caruia ii vinde produse cu plata la ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)