avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garant ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garant ipotecar

Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are calitatea de GARANT IPOTECAR la acest credit,ratele care se ridica la valoarea de 900 eur/luna,am facut o reesalonare, pe care banca mi-a aprobat-o pe o perioada de 6 luni reducand rata la 450 eur/luna,acum sa spunem ca economia ROMANEASCA nu isi mai revine si nu mai pot plati ratele ,banca ia apartamentul si il vinde la licitatie ,eu ramanand sa le restitui diferenta.SI ACUM MAREA INTREBARE :BANCA POATE PUNE SECHESTRU SI PE CELELALTE BUNURI ALE MAMEI CARE ARE DOAR CALITATEA DE GARANT IPOTECAR CU APARTAMENTUL RESPECTIV SAU MA EXECUTA DOAR PE MINE LA TOT CE AM SI LA CE VOI AVEA .Scuze daca am omis ceva anm scris in graba ca treb sa platesc ratele la banca .ASTEPT UN RASPUNS.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:01, 26 Iulie 2010
In cazul in care Debitorul principal (Dvs.) nu-si indeplineste obligatiile contractuale, Creditorul (banca) poate executa, fara nici o opozitie, garantia ipotecara a Garantului care a semnat si el, co-solidar, Contractul de imprumut.
Bun asta stiu.Problema este ca nu stiu daca banca are dreptul sa execute si celelalte proprietati ale ei (mamei) in afara de apartamentul ipotecat.
Daca este si fidejusor pt credit, da, ii pot executa silit si alte bunuri pana la indestularea creditorului.
Daca nu e fidejusor, vor executa ipoteca si alte bunuri ale dvs.
nu am cunostinte despre aceasta denumire "fidejustor" .in contractul de credit nu apare ca fiind fidejustor si nici nu i-au cerut venituri cand am facut creditul acum 4 ani.Deci tot ce am treb sa trec pe numele mamei ca o masura de precautie in caz de doamne fereste. Merci=D>#-o
Daca nu i-au cerut documente privind veniturile inseamna ca nu e fidejusor, adica "girant".
Puneti-le pe numele mamei repede, inainte sa inceapa procedura executarii silite, sa nu existe posibilitatea atacarii acestor acte de catre creditori, pe calea actiunii revocatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
B.o avalizate relunelu relunelu Societatea are un credit la o banca garantat cu 50% depozit cash colateral ,diferenta fond FNGCM , si BO avalizate in nume personal de adm. si sotii. ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)