avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil ipotecat

Imi puteti spune, va rog, daca o societate a incheiat un contract de garantie imobiliara asupra unui imobil al unui client caruia ii vinde produse cu plata la termen, (cu titlu de garantie - ipoteca este de rang I), statul poate sa execute silit imobilul respectiv in cazul in care clientul are datorii restante la stat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 22:30, 5 Martie 2011
da. Datoria este a clientului, va raspunde cu toate bunurile sale. Daca e ipoteca, se va plati aceasta catre creditorul ipotecar, inaintea tuturor
Asta inseamna ca creditorul ipotecar se indestuleaza primul chiar daca statul are de recuperat de la debitor? Nu are statul prioritate?
nu are statul prioritate
ipoteca e inainte, chiar si inaintea statului :) ( a uitat Boc sa corecteze asta :) )
Va multumesc tare mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Executare silita Alina_Pislariu Alina_Pislariu Buna ziua , in anul 2008 am facut un credit de 55.000 euro cu 2 garanti ipotecari care intamplator ocupa o functie de condecere intr-o institutie de stat si cu ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara CORINA_BC CORINA_BC Am cumparat un apartament prin credit cu ipoteca in 2008, intre timp, creditul a ajuns la o firma de recuperare, si apoi prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Distribuirea sumelor realizate prin executare Irina S. Irina S. Doi creditori: creditor ipotecar (titlu: contract de imprumut cu ipoteca) si creditor ANFP (finantele) cu un titlu provenit dintr-o sentinta penala,( ... (vezi toată discuția)