avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja?
Discuție deschisă în Executare silită

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja?

Buna seara,
debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca voi fii executata silit daca nu platesc integral toata suma.Casa in care locuiesc nu este a mea propriu-zis platesc rate inca 20 de ani de aici inainte,ratele sunt platite la zi.Ce pot sa fac?Multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:17, 17 Septembrie 2011
Din nefericire pt ei, nu pot executa silit imobilul care face obiectul unei ipoteci in favoarea altei banci.
As vrea sa poata fii adevarat insa astazi un avocat mi-a spus ca pot pune o ipoteca de rang 2 si ca o pot si executa urmarind sa se indestuleze din vanzarea imobilului dupa ce banca la care este ipoteca isi primeste banii care i se cuvin....
Ipoteca este tot un contract, deci trebuie sa fiti si dvs. parte, sa semnati. Un creditor nu poate "pune ipoteca", de nici un grad, pe nimic, de unul singur.
Avocatul v-a spus ceva, dar sau nu ati inteles bine, sau nu a inteles el intrebarea.
In cazul in care sunteti executat silit de catre banca unde e creditul ipotecar ( sau imobiliar), atunci se indestuleaza mai intai acea banca, pt ca are ipoteca, apoi alti creditori ( banca cu creditul de nevoi personale, altfel spus creditor chirografar).
Or, daca dvs. achitati la zi ratele pt creditul ipotecar, banca nu are interes sa va execute, pt ca va indepliniti obligatiile.

Creditorul chirografar poate sa pandeasca sa nu va platiti obligatiile si sa spere sa se indestuleze si el, doar ca daca depaseste termenul de prescriptie, nu mai poate sa va execute silit.
Intre timp, poate sa incerce alte modalitati de executare silita, de ex. poprirea.
Mda, executarea silita poate incepe asupra oricarui bun pe care-l aveti in patrimoniu.
Chiar daca este ipotecat in favoarea altui creditor unde va platiti ratele la zi.
Problema este ca la distribuirea sumelor, creditorul ipotecar se va indestula primul si din ce mai ramane ... se indestuleaza si ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ovidana ovidana Sotul meu a decedat in urma cu ceva vreme. Impreuna avem contractate doua credite, unul cu ipoteca si unul de nevoi personale fara ipoteca. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)