avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sotul meu a decedat in urma cu ceva vreme. Impreuna avem contractate doua credite, unul cu ipoteca si unul de nevoi personale fara ipoteca. Mentionez ca imobilele aduse in garantie pt creditul ipotecar sunt in intregime ale sotului. Creditul de nevoi personale nu am putut sa-l mai platesc,eu ramanand fara loc de munca, astfel ca banca a trecut la executarea silita prin scoaterea la vanzare a celor doua imobile aflate pe numele sotului meu. Intrebarea mea este daca banca poate face acest lucru, avand in vedere ca pe imobile exista notata ipoteca de rang 1 in favoarea altei banci iar aceasta nu si-a dat acordul de vanzare? Mai fac mentiunea ca in urma deschiderii succesiunii, copilul nostru minor a mostenit 75% din bunurile tatalui sau, restul de 25% revenindu-mi mie
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 13:50, 25 Noiembrie 2009
Da banca poate executa silit. Daca banca ce a inceput executarea nu are ipoteca, este deci creditor chirografar si a notat in Crtea Funciara a imobilului somatia, dupa vanzarea bunului se va achita mai intai datoria pentru care s-a instituit rangul 1 al ipotecii si din ce ramane se va indestula cea de a doua banca.
Se poate executa chiar daca sotul a decedat.
Completand cele spuse de Narcizza, executarea silita in acest caz continua si impotriva mostenitorilor legali ai sotului dvs defunct!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)