avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate saandyf

Activitate saandyf

Bună ziua. Am cumpărat un teren și în momentul când am chemat un cadastrist să îmi arate unde sunt cotele am observat că un vecin are gardul pe terenul meu. Am vorbit cu el și a spus că el are gardul acolo de foarte mult timp și că s-a mai judecat și cu cel care a avut pământul înaintea mea și că a câștigat. Dacă îl dau in judecată ce șanse am să câștig și să îl oblig să mute gardul, conform măsurătorilor cadastrale?
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
ab si eu. Cred.
unul pe celalalt nu. Ne o zice codul. Dar aici e vorba de reprezentantul comorientului.
iuli_c a scris:

cererea de recuzare a judecatorului (procedura civ)

a.poate fi formulata numai de partile din proces
b.poate fi formulata si de catre procuror
c.trebuie formulata de indata ce partea a luat cunostinta de motivele de incompatibilitate ,atunci cand acestea fac parte din cele prevazute la art.42 si s-au ivit ori au fost cunoscute de parte dupa inceperea dezbaterilor

ac
Tudor1982 a scris:

a,c

Reprezentarea este admisa:
a. si in cazul in care reprezentantul a renuntat la mostenirea celui reprezentat;
b.atunci cand reprezentatul este comorient;
c.cand reprezentantul nu are vocatie succesorala generala proprie la mostenirea defunctului;
d. niciuna din variantele de mai sus.

ab ?
iuli_c a scris:

daca instanta respinge cererea de chemare in judecata ,fara a se pronunta pe fond,intrucat in proces nu au figurat toate partile necesare,hotararea respectiva

a.este definitiva
b.poate fi atacata numai cu apel
c.este susceptibila de a fi atacata cu calea de atac prevazuta de lg in privinta hotararii ce s-ar fi pronuntat pe fondul cauzei

c
iuli_c a scris:

exceptiile mentionate si invocate concomitent trebuie rezolvate in urmatoarea ordine

a.exceptia perimarii cererii de chemare in judecata,exceptia litispendentei,exceptia lipsei calitatii de reprezentant
b.exceptia litispendentei ,exceptia perimarii cererii de chemare in judecata,ex lipsei calitatii de reprezentant
c.ex lipsei calitatii de reprezentant ,ex perimarii cererii de chemare in judecata,ex litispendentei

c
catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

i_law,mersi de precizare....:)

Iuli mai cauta te rog grile d-astea pe risc,eventual contracte de v-z afectate de un termen suspensiv.

riscul contractelor (ca efect al contractelor sinalagmatice) nu a intrat in tematica de anul asta parca, nu?
iuli_c a scris:

prin insasi exprimarea consimtamantului la incheierea contractului de vanzare-cumparare

a.nu se produce transferul riscurilor de la vanzator la cumparator ,chiar daca bunul nu s-a predat,iar pretul nu s-a platit inca
b.nu se produce automat transferul proprietatii de la vanzator la cumparator
c.se produce transferul riscurilor de la vanzator la cumparator ,numai daca bunul s-a predat si s-a platit pretul

bc
b si eu la grila.