avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate Radu_Ion

Activitate Radu_Ion

Răspuns la discuția amanari si iar amanari
simonette12 a scris:

Exact, iar dupa pronuntare, instanta are un termen de 30 de zile pentru redactarea hotararii si dupa ce aceasta va fi redactata, hotararea va fi comunicata partilor.

Nu mi s-a comunicat inca, dar am aflat din afisarea pe internet ca am castigat la una din cele trei exceptii depuse. Trebuie sa astept neaparat sa mi se comunice, sau pot face direct recurs pentru cele doua exceptii pierdute. Vreau sa depun recurs pentru acestea in ciuda exceptiei castigate, deoarece nu se stie daca va ramane castigata si la recurs, si nu vreau sa le pierd definitiv pe cele doua deja respinde pe motiv ca le-am lasat balta.
Răspuns la discuția este exceptie?
mih.ovidiu a scris:

in mod normal aceasta actiune nu poate fi introdusa numai de catre unul dintre coproprietari. actiunea ar fi trebuit sa fie respinsa, deoarece exista principiul indivizibilitatii, iar in cazul in care va castiga procesul vecinul dvs hotararea judecatoreasca nu va putea produce efecte si nu va fi opozabila (cu privire la celalat coproprietar). [EDITAT link]

"nu va fi opozabila (cu privire la celalalt proprietar)"
Nu inteleg ce inseamna aceasta, si mai ales - ceea ce va implica aceasta.
Multumesc pentru raspuns.
Am introdus exceptii peremtorii abia acum la rejudecare (la prima judecare am castigat) inainte de a se trece la administrarea de probe. Au fost depuse scris si sustinute si oral in sedinta. Niciuna nu s-a referit insa la faptul ca a intrat singur in proces.
nu are act de proprietate. Are doar o adeverinta de la comisia locala pentru autorul sau, el impreuna cu sora lui. Deci as putea intoduce o astfel de exceptie?
Deci ce as putea face? Sa inteleg ca ar putea fi o exceptie aceasta prezentata de mine? Am introdus deja trei exceptii. Acum astept pronuntarea la ele. Mai pot introduce alte exceptii? Oricand sau dupa pronuntarea celorlalte?
Va multumesc!
Discuție este exceptie?
Buna ziua,
Mi-a fost atacat titlul de proprietate pe un teren. Titlul este pe numele mostenitorilor tatalui meu (autorul meu) - eu, sora mea si fratele meu. Am fost dati in judecata de un vecin care revendica terenul ca fiind la autorul sau (tatal sau). Numai ca el nu este singurul mostenitor la autorul sau, mai are o sora. Este corect sa ne dea el singur in judecata, si nu impreuna cu sora lui?
Are calitate procesuala asa singur, adica as putea formula o exceptie pe acest motiv?
Va multumesc!
Răspuns la discuția amanari si iar amanari
Va multumesc pentru raspunsuri. Ramane deci sa verific saptamanal daca s-a decis ceva.
Buna ziua
Am un dosar civil (imi este atacat titlul de proprietate pe un teren) care este la rejudecare. Am depus si sustinut niste exceptii peremtorii. Pe darta de 8 martie au ramas in pronuntare. Dar s-a tot amanat cu cate o saptamana. Pe 12 aprilie ar fi a sasea tentativa de pronuntare. Si probabil ca tot nu este ultima.
Nu ma pricep deloc, si avocatul meu nu mai este de gasit.
Este normal sa se tot amane? Am vreo cale de atac cat de mica, pot sa fac ceva? Sau nu-mi ramane decat de asteptat?
Va multumesc!
Buna ziua,

Am un dosar la rejudecare, am introdus niste exceptii peremtorii si, pe 8 martie, au ramas in pronuntare. Dar, s-a amanat pronuntarea cu o saptamana, pe 15 martie. Atunci la fel inca o saptamana, pana pe 22, adica ieri. Data la care s-a amanat iarasi pronuntarea tot cu o saptamana pana pe 29 martie.

Deci 8, 15, 22, 29. Patru tentative de pronuntare. Pana acum ....
Nu sunt prea multe? Este ceva in neregula? Trebuie sa fac ceva in aceasta situatie? Eu unul nu am incredere, pentru ca dosarul se apropie sa implineasca 2 ani si jumatate, tot mereu cu amanari.

Va multumesc!
Bună ziua

Povestea este destul de lungă dar am să încerc să fiu scurt şi totodată să nu omit lucruri importante.
In anul 2008 mi-a fost atacat titlul de proprietate pentru un teren ce este parte din titlu. Am câştigat la judecătorie iar la recurs s-a casat hotărârea şi a fost trimis dosarul către rejudecare cu indicatia să se refacă expertiza.
La prima expertiză deşi am depus şi eu obiective instanţa nu le-a luat în considerare. Acum dacă există o posibilitate de a-mi pune obiectivele şi eu, vreau să profit de ea. Data trecută doar am depus la dosar, in şedinţă, obiectivele mele, dar se pare că nu a fost suficient. Cum pot determina judecatorul să ia în considerare şi obiectivele mele. Dacă în şedinţă nu vrea, ce pot face imediat după şedinţă?

Vă mulţumesc!