Buna ziua! Cu respect va cer ajutorul pentru clarificarea unor intrebari legate de reabilitare.
In data de 17 Martie 2015 sa dat sentinta definitiva intr-un dosar in care am fost condamnat(conform NCP) la pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare , pedeapsa care a fost suspendata si inlocuita cu pedeapsa de 2 ani sub supraveghere.
Tinand cont de faptul ca luna viitoare se implinesc cei 2 ani de la inceperea supravegherii si am respectat intocmai masurile stabilite pe perioada supravegherii va intreb pe dumneavoastra ; cand se implineste termenul necesar pentru a fi considerat reabilitat de drept? De asemenea doresc sa va intreb cand se poate declansa procedura pentru reabilitare judecatoreasca in cazul in care pentru cea de drept va trebui sa astept prea mult timp.
Va multumesc frumos , du deosebita stima si respect.
PS. revin intrucat am gasit acest articol despre reabilitare prevazut de NCP :
"Art. 165
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune."
Insa tot imi este neclar daca perioada aceasta de 3 ani se calculeaza de la data deciziei definitive sau din momentul executarii perioadei de supraveghere?
Doamnelor si domnilor poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns!
In cazul unui minor care are certificatul de nastere romanesc eliberat in strainatate de catre consulatul Romaniei , se poate elibera un duplicat (certificat nou) in tara de catre Registrul Starii Civile? De ce acte am nevoie? Mentionez ca am facut aceasi greseala ca un user de mai sus de a plastifica certificatului#-o!