Gata, am rezolvat !!!! Nu am platit niciun leu. Mi-am cumparat o cutie de scrisori, chiar mai frumoasa, si am pus-o in holul blocului =D>. Acum este proprietatea mea !!!!!
Sa auzim numai de bine!
Va multumesc pentru raspunsuri.
> pt. dl. Adam Grecu :
Nu ma fac sa rad raspunsurile d- voastra care sunt pertinente, dar totusi, d-na elga50, care cred ca este d-na dupa numele si avatarul pe care il are(daca este corect ce spun, ii doresc o primavara frumoasa si la multi ani), a dat unele raspunsuri fara sa specifice de ce poate fi asa cum spune dansa. Ca sa fiu mai explicit:
- isi punea intrebarea de "interese ascunse"
raspuns : nu trebuie sa fie oferte de la mai multe firme?
nu trebuie sa castige firma care are oferta cea mai buna?
- mi-a rasouns ca inlocuirea cutiei nu o decid proprietarii in A.G. ci comitetul executiv. Bun, dar de unde stie acest lucru? Nu a facut referire la niciun articol sau paragraf din vreo lege anume.
-a mai scris ca " in niciun caz nu poate fi vorba despre infractiune". De ce?
- d-na elga50, face-ti parte dintr-un comitet al vreunui bloc?
De aceea am spus ca ma face sa rad raspunsul dansei, deoarece nu a argumentat ceea ce a afirmat.
Inca ceva pentru lamurire : cutiile postale, acest mar al discordiei, nu erau vandalizate, sparte sau panoul carpit. Cei care au hotarat acest lucru sunt cei carora nu le functiona butucul . ATATA DOAR !!!!
Mai repet odata intrebarea la care doream si doresc raspuns :
Cutia de scrisori este proprietate privata? Adica un bun propriu ?
> mss pt. raspuns...
> mai sunt intrebari fara raspuns...ma poate ajuta si altcineva?
multumesc...
> interesul ascuns ?? hmm, ma faci sa rad....Peste doua luni se defecteaza iar cutia lor postala si se va schimba din nou, bineinteles tot panoul...
Buna ziua,
In blocul nostru s-a schimbat intregul panou de cutii de scrisori, in ciuda unori proprietari care nu au semnat acest lucru. Motivul a fost acela ca la anumiti proprietari ( probabil cu interese ascunse ) cutia postala este defecta. Aceasta ( cutia postala ) nu este un bun privat? Nu ar trebui fiecare proprietar sa-si repare si sa-si pastreze in conditii bune propria cutie postala? Si daca da, atunci nu mai intra in discutie votul Adunarii Generale, corect? Nu cumva intra in domeniul dreptului penal prin infractiunea de fapte de samavolnicie ( distrugere, tulburare de posesie) ?
Art. 253 Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Deci, in acest caz, cel care nu a fost de acord cu asta, ce poate sa faca?
Multumesc anticipat !