Buna ziua,
In blocul nostru s-a schimbat intregul panou de cutii de scrisori, in ciuda unori proprietari care nu au semnat acest lucru. Motivul a fost acela ca la anumiti proprietari ( probabil cu interese ascunse ) cutia postala este defecta. Aceasta ( cutia postala ) nu este un bun privat? Nu ar trebui fiecare proprietar sa-si repare si sa-si pastreze in conditii bune propria cutie postala? Si daca da, atunci nu mai intra in discutie votul Adunarii Generale, corect? Nu cumva intra in domeniul dreptului penal prin infractiunea de fapte de samavolnicie ( distrugere, tulburare de posesie) ?
Art. 253 Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Deci, in acest caz, cel care nu a fost de acord cu asta, ce poate sa faca?
Multumesc anticipat !
In primul rand ca inlocuirea cutiilor postale nu o hotarasc proprietarii in AG, ci o decide comitetul executiv care gospodareste acea asociatie.....si in niciun caz nu poate fi vorba despre infractiune.
Care sa fie interesul ascuns al celor cu cutiile postale defecte?
Cel care nu a fost de acord cu acesta hotarare o poate contesta in termen de 45 de zile in instanta sau se supune hotararii majoritatii.
> mss pt. raspuns...
> mai sunt intrebari fara raspuns...ma poate ajuta si altcineva?
multumesc...
> interesul ascuns ?? hmm, ma faci sa rad....Peste doua luni se defecteaza iar cutia lor postala si se va schimba din nou, bineinteles tot panoul...
In cutia postala gasesti numai facturi de achitat si a devenit un stres atunci cand o deschizi. Uneori ma mir de unde stiu furnizorii de utilitati cand ai platit ultima factura ca ajuns acasa gasesti alta factura in cutia postala de la furnizorul pe care tocmai l-ai achitat.In astfel de conditii ce sa faca unii?.Pe ce sa se razbune?.Probabil pe cutiuta postala.:stunned:
Incerc sa va raspund, dar deja am observat ca ceea ce vi se raspunde va face sa radeti... Ciudat!
Pai cutiile postale impreuna cu tot mobilierul si ce mai este pe casa scarii reprezinta un bun comun, chiar daca - in cazul schimbarii acestora, vi s-a cerut o anumita suma pentru a intregi panoul. Ca o parte dintre proprietarii cu "interese ascunse" fiind mai multi decat cei cu "intentii la vedere" detin majoritatea in scara dvs. trebuie sa acceptati aceasta schimbare, chiar daca dvs. personal nu ati fost de acord. Ma rog, daca s-a facut vre-o discutie in acest sens si daca s-a constatat ca, da domnule, anumite cutii nu se mai pot repara, panoul carpit arata ca naiba - desi eu personal nu cred acest lucru - totul se poate repara, indrepta, vopsi, evident costul ar fi fost mai mic si ar fi privit numai o parte dintre proprietari, cum spuneam, da, le schimbam, luam si un model mai modern...
Cu privire la distrugere. Chiar sunt curios, intentati o actiune penala privind distrugerea cutii dvs. postale (banuiesc ca actiunea de distrugere a panoului desi a facut-o un meserias autorul moral a fost presedintele as. prop., deci actiunea o puteti face punctual) si ne spuneti si noua ce sorti de izbanda ati avut, ca de distrugeri avem parte la tot pasul, zilnic, dar ori nu intrepindem nimic, ori lasam de la noi ca suntem prea delasatori...
Va multumesc pentru raspunsuri.
> pt. dl. Adam Grecu :
Nu ma fac sa rad raspunsurile d- voastra care sunt pertinente, dar totusi, d-na elga50, care cred ca este d-na dupa numele si avatarul pe care il are(daca este corect ce spun, ii doresc o primavara frumoasa si la multi ani), a dat unele raspunsuri fara sa specifice de ce poate fi asa cum spune dansa. Ca sa fiu mai explicit:
- isi punea intrebarea de "interese ascunse"
raspuns : nu trebuie sa fie oferte de la mai multe firme?
nu trebuie sa castige firma care are oferta cea mai buna?
- mi-a rasouns ca inlocuirea cutiei nu o decid proprietarii in A.G. ci comitetul executiv. Bun, dar de unde stie acest lucru? Nu a facut referire la niciun articol sau paragraf din vreo lege anume.
-a mai scris ca " in niciun caz nu poate fi vorba despre infractiune". De ce?
- d-na elga50, face-ti parte dintr-un comitet al vreunui bloc?
De aceea am spus ca ma face sa rad raspunsul dansei, deoarece nu a argumentat ceea ce a afirmat.
Inca ceva pentru lamurire : cutiile postale, acest mar al discordiei, nu erau vandalizate, sparte sau panoul carpit. Cei care au hotarat acest lucru sunt cei carora nu le functiona butucul . ATATA DOAR !!!!
Mai repet odata intrebarea la care doream si doresc raspuns :
Cutia de scrisori este proprietate privata? Adica un bun propriu ?