avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cutii postale - securizarea corespondentei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cutii postale - securizarea corespondentei

Buna ziua,

As dori sa aflu daca asociatia de proprietari are obligatia de a inlocui cutiile postale in cazul in care acestea sunt stricate si nu mai pot fi inchise in nici un fel astfel incat sa asigure securizarea corespondentei primite.
La noi in bloc cutiile nu au fost niciodata inlocuite de cand s-a construit blocul. Acum sunt sparte, lovite, deformate, nu mai exista posibilitatea de a pune lacat, abia mai merg inchise/deschise. Oricine poate avea acces la scrisorile din fiecare cutie postala, ceea ce nu este normal atat timp cat corespondenta trebuie sa fie privata si securizata. Daca Posta Romana poate sa ofere garantia ca scrisoarea va ajunge in mod sigur in cutia postala a destinatarului, ar trebui si asociatia de locatari sa ofere garantia ca scrisorile nu ii vor fi furate din posta.
Aceasta inlocuire este considerata ca o investitie si este supusa la vot, daca vor sau nu locatarii sa dea bani pentru asa ceva. Avand in vedere ca locatarii nu participa la adunarile generale sau la vot, aceasta investitie nu se face niciodata si oricum vecinii nu vor sa dea bani pentru absolut nimic.
Poate fi asociatia obligata sa inlocuiasca cutiile postale fara votul vecinilor, avand in vedere ca exista riscul furtului corespondentei?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
locatar_abuzat, utilizator
Cel mai recent răspuns: locatar_abuzat , utilizator 14:13, 26 August 2016
de ce nu va ganditi sa va cumparati dumneavostra o cutie postala personala si gata problema.
Ar fi cel mai rapid asa, dar ce credeti... nu e asa simplu cu asociatia :)
La noi cutiile postale nu sunt individuale, ci sunt toate lipite intre ele, adica sunt vreo 20-30 lipite. Nu se poate schimba doar una. Ori se schimba toate, ori raman toate.
Ca sa imi pun doar eu cutie noua ar insemna sa fie o cutie suplimentara pe perete si asta inseamna aprobare de la asociatie si bineinteles cu votul tuturor. E foarte probabil sa nu fie aprobat pentru ca: se strica peretele, vor fi prea multe obiecte pe perete, isi vor pune si altii si atunci vor fi cutii de mai multe dimensiuni si forme si culori, pana la urma vom ajunge la 60 cutii pentru 30 apartamente, s.a.m.d...
Cel mai civilizat si estetic ar fi sa se schimbe toate deodata si sa beneficieze toti locatarii.
Probabil ca nici nu este foarte scumpa o cutie.
Dar este foarte greu de facut pana si un lucru atat de simplu...
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
locatar_abuzat, utilizator
Cutia postala este bun individual, chiar daca ele au fost montate la comun.
Interesati-va cat este pretul unui modul de cutii si propuneti conducerii schimbarea lor si introducerea cheltuielii pe lista de intretinere.
Chiar ca nu e mare lucru!

[ link extern ]
Anul trecut am apelat la o firma care a reparat toate cutiile postale dintr-o scara. Pentru 46 de cutii reparate, vopsite, numerotate... am cheltui 900 lei. Arata foarte bine iar acum avem solicitari ale proprietarilor de la celelalte scari sa facem la fel. Si o sa le reparam pe fiecare.
Daca le cumparam noi, cu montaj poate cheltiam de 3 ori mai mult. Dar trecand peste cheltuiala, nu am gasit in zona noastra un model ca al nostru. De aceea le-am reparat.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea unei cutii postale in scara de bloc pf_raul pf_raul buna ziua as dori sa stiu daca pot sa imi schimb cutia postala din scara blocului fara sa am acordul asociatiei deoarece in ultima perioada cineva imi tot ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori la altă scara Alin1891 Alin1891 Bună ziua. Zilele astea mi s-a întâmplat următoarea situație. Locuiesc într-un bloc compus din 3 scări (590 de garsoniere), iar zilele acestea ... (vezi toată discuția)
Cutie scrisori boss_41 boss_41 Buna ziua, In blocul nostru s-a schimbat intregul panou de cutii de scrisori, in ciuda unori proprietari care nu au semnat acest lucru. Motivul a fost acela ... (vezi toată discuția)