avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cutie scrisori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cutie scrisori

Buna ziua,
In blocul nostru s-a schimbat intregul panou de cutii de scrisori, in ciuda unori proprietari care nu au semnat acest lucru. Motivul a fost acela ca la anumiti proprietari ( probabil cu interese ascunse ) cutia postala este defecta. Aceasta ( cutia postala ) nu este un bun privat? Nu ar trebui fiecare proprietar sa-si repare si sa-si pastreze in conditii bune propria cutie postala? Si daca da, atunci nu mai intra in discutie votul Adunarii Generale, corect? Nu cumva intra in domeniul dreptului penal prin infractiunea de fapte de samavolnicie ( distrugere, tulburare de posesie) ?
Art. 253 Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Deci, in acest caz, cel care nu a fost de acord cu asta, ce poate sa faca?
Multumesc anticipat !
Ok. Eu v-am raspuns ca acest panou (la unele blocuri sunt si cate doua panouri) face parte din proprietatea comuna. Punct.
Asa cum am banuit, este o chestie de moft ca sa zic asa, schimbarea intregului panou cu cutii postale pentru ca nu functionau cativa butuci acolo... La noi in Moldova se zice ca dai foc la cojoc pentru cativa pureci.... Ma rog, mofturile costa, dar nu mai are nici-o importanta cand il rezolvi cu banii altora.
Ca si sfat, sigur ca puteti intreba - in scris desigur, cum s-a procedat cu toata aceasta schimbare, daca s-a respectat legea si mai ales daca era absoluta nevoie de acest lucru, daca o operatiune de schimbare pur si simplu a butucilor defecti nu ar fi fost lucrare la care costurile ar fi fost mai mici si ar fi privit doar pe unii proprietari.
La mine in bloc am facut acest lucru, singur, din proprie initiativa, am reparat toate cutiile defecte, am vopsit, etichetat, fixat in perete - fara ca cineva sa achite vre-o suma. Asa da, mai merge, desi unii vecini de-ai nostri nici nu au observat schimbarea. Parca nici asa nu este bine...
Toate bune!
Gata, am rezolvat !!!! Nu am platit niciun leu. Mi-am cumparat o cutie de scrisori, chiar mai frumoasa, si am pus-o in holul blocului =D>. Acum este proprietatea mea !!!!!
Sa auzim numai de bine!
Bravo. Daca intrebarea era mai clara raspunsul ar fi fost mai rapid.Eu am inlocuit cutia postala cu una mai mare pentru ca acasa primesc catalogele de produse de la mai multe firme iar postarita pentru a le introduce in cutie le facea harachiri tare.;)
cutia de scrisori e al d voastra dar peretele pe care e montata este proprietate comuna .
Si daca este proprietate comuna si nu incurc dreptul de folosinta a altui proprietar trebuie sa fiu timorat?. Ori ne-am obisnuit pentru orice fas sa obtinem aprobare si stampila?.Pana la urma aceste asociatii administreaza (nu sunt proprietare) niste spatii comune,PROPRIETARII sunt patronii.:training:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cutii postale - securizarea corespondentei locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu daca asociatia de proprietari are obligatia de a inlocui cutiile postale in cazul in care acestea sunt stricate si nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori la altă scara Alin1891 Alin1891 Bună ziua. Zilele astea mi s-a întâmplat următoarea situație. Locuiesc într-un bloc compus din 3 scări (590 de garsoniere), iar zilele acestea ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la bloc caragiu caragiu Buna ziua,in urma cu doi ani presedintele de bloc in cadrul AG de atunci ne-a adus la cunostiinta ca v-om plati lunar o suma de bani pentru fondul de ... (vezi toată discuția)