avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate amelyah

Activitate amelyah

Buna dimineata! Impotriva unei decizii de impunere primita de la ANAF, pot face si contestatie in 45 de zile pe Codul de proc fiscala si/sau plangere prealabila pe Legea 554/2004? Nu mi.e clar ce varianta sa adopt. Multumesc!
Am o hotarare judecatoreasca, care ma obliga sa platesc cheltuieli de judecata celui cu care m-am judecat. De la ramanerea definitiva a hotararii, au trecut vreo 2 luni, maxim. Eu nu i-am platit acei bani, din mai multe motive: nu-i stiu contul, nu m-a cautat sa ma anunte ca vrea banii, n.am avut timp etc, dar sunt de acord sa-i dau, nu ma impotrivesc. Acum insa am vazut ca a cerut incuviintarea executarii silite prin judecatorie, pentru care desigur trebuie sa platesc si cheltuielile ocazionate de aceasta in plus fata de datoria din hotarare. Intrebarea este..pot eu sa ma indrept impotriva lui pentru ca nu a fost de buna credinta si m-a impovarat si cu cheltuielile cu executarea? Aparent nici eu nu am fost de buna-credinta ca nu am platit benevol dar eu zic ca nici el pentru ca imi creeaza un prejudiciu mai mare prin faptul ca a apelat la executare, pe cand putea sa ma caute mai intai si sa imi ceara banii. Multumesc!
Buna seara! detinand o procura generala in care se mentioneaza ca imputernicitul poate face acte de administrare si conservare a bunurilor mobile si imobile, pot sa obtin o autorizatie de construire, pentru a face o cladire pe terenul proprietarului? desigur, cladirea va avea ca proprietar pe proprietarul terenului. Multumesc!
terenul ca si categorie la registrul agricol si in actele de proprietate ramane curti constructii, clar, intrebarea era unde este prevazut impozitul pentru terenul de peste 400 mmp - curti constructii in codul fiscal?
buna seara!
in noul cod fiscal gasim :
" ART. 465
Calculul impozitului/taxei pe teren
(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul suprafata terenului, rangul localitatii in care este amplasat terenul, zona si categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local.
(2) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, precum si terenul inregistrat in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii in suprafata de pana la 400 m², inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare prevazuta in urmatorul tabel"
.....
mai departe avem:
"(3) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii, pentru suprafata care depaseste 400 m², impozitul/taxa pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare prevazuta la alin. (4), iar acest rezultat se inmulteste cu coeficientul de corectie corespunzator prevazut la alin. (5)"
deci 1) teren curti constr + alte categorii pana la 400 mp= un nivel al impozitului
2) teren alte catgorii peste 400mp = alt nivel al impozitului.
intrebarea este: unde incadram terenul curti constructii ce depaseste 400 mp? sau pt suparafta de peste 400 mp nu se mai plateste impozit?

p.s. imi cer scuze, am gresit titlul discutiei, corect este "cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii, cu suprafata mai mare de 400 mp"
buna ziua!
acest certificat se numeste : certificat de calitate de mostenitor.
ca si structura, este exact ca un certificat de mostenitor: de pe urma defunctului x au ramas urmatoarele bunuri: b. mobile -, bunuri imobile -, mostenitori: 1. cunostinta mea careia i s-a eliberat acest act, 2. - straini de succesiune -. Asta e tot. Deci cunostinta mea a mostenit 1/1 din masa succsorala care de fapt e 1/1 din nimic. Aici e dilema, cu un astfel de act, acest mostenitor in cota de 1/1 din nimic, poate face demersuri pentru a revendica diverse bunuri despre care ar avea cunostinta ca i-au fost luate abuziv defunctului de regimul comunist si pentru care defunctul nu a depus nici o cerere la momentul potrivit? daca se poate va rog sa-mi dati si niste articole din lege care i-ar da sau nu dreptul mostenitoarei sa incerce sa ceara ceea ce probabil, i-ar fi apartinut defunctului. Multumesc!
multumesc
Buna seara!
Va rog sa imi spuneti daca in baza unui certificat de calitate de mostenitor, mostenitorul, cu o cota de 1/1 din masa succesorala (care nu este nominalizata in cuprinsul certificatului), are dreptul sa intreprinda demersurile necesare pentru a identifica si revendica proprietatile defunctului (casa, teren preluat abuziv de regimul comunist). Va rog, daca se poate sa precizati si tmeiul legal. Multumesc!
Buna seara!
Sunt intr-un proces cu o cunostinta..... cu catva timp in urma am primit de la judecatorie adresa ca trebuie sa depun intampinare. am depus in termen, cu mentiunea ca am solicitat judecarea cauzei in lipsa deoarece nu m-am putut prezenta in ziua cand s-a stabilit termenul. problema mea este ca in intampinare am omis sa mentionez niste aspecte importante si sa depun si documente care sa le sustina.....un fel de graba strica treaba!! #-o a fost si un termen de judecata si nu prea imi place ce am citit pe net la dosarul asta...intrebarea este: cum sa fac sa depun niste completari sa le zic la intampinarea aia precum si copiile documentelor? ca acasa nu am primit nimic, nici nu cred sa primesc ca am ca mai avem un termen in care cunostinta mea trebuie sa depuna ceva. atat. as putea depune completari la intampinare sau precizari....nici nu stiu, le-asa lasa pana la termen dar eu as vrea mai repede...cine stie poate am alte treburi si nu ma pot prezenta! Va multumesc!
Răspuns la discuția competenta in solutionarea cauzei
multumesc!