avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cota impozit pentru terenuri intravilane curti ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii

buna seara!
in noul cod fiscal gasim :
" ART. 465
Calculul impozitului/taxei pe teren
(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul suprafata terenului, rangul localitatii in care este amplasat terenul, zona si categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local.
(2) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, precum si terenul inregistrat in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii in suprafata de pana la 400 m², inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare prevazuta in urmatorul tabel"
.....
mai departe avem:
"(3) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii, pentru suprafata care depaseste 400 m², impozitul/taxa pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare prevazuta la alin. (4), iar acest rezultat se inmulteste cu coeficientul de corectie corespunzator prevazut la alin. (5)"
deci 1) teren curti constr + alte categorii pana la 400 mp= un nivel al impozitului
2) teren alte catgorii peste 400mp = alt nivel al impozitului.
intrebarea este: unde incadram terenul curti constructii ce depaseste 400 mp? sau pt suparafta de peste 400 mp nu se mai plateste impozit?

p.s. imi cer scuze, am gresit titlul discutiei, corect este "cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii, cu suprafata mai mare de 400 mp"
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
amelyah, utilizator
Cel mai recent răspuns: amelyah , utilizator 22:25, 13 Noiembrie 2015
La curti constructii.
terenul ca si categorie la registrul agricol si in actele de proprietate ramane curti constructii, clar, intrebarea era unde este prevazut impozitul pentru terenul de peste 400 mmp - curti constructii in codul fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică? SergiuRD SergiuRD Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal? ... (vezi toată discuția)