avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale 400mp curte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

400mp curte

Bună ziua,
Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. Dacă eu tot am mai mult de 400mp curte, care se precizează ăn noul cod fiscal, de ce trebuie să plătesc încă impozit ca curte pentru 400mp din terenul agricol?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:53, 23 Februarie 2016
Dacă terenul de 600mp este încadrat la categoria "curți construcții" atunci din cei 550mp teren agricol 400mp vor fi impozitați la categoria curți construcții.
Potrivit codului fiscal
[ link extern ]
ART. 465 - Calculul impozitului/taxei pe teren

(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileşte luând în calcul suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.

(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, precum şi terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii în suprafaţă de până la 400 m2 , inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel:
...
(21) În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m² prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii amelyah amelyah buna seara! in noul cod fiscal gasim : \" ART. 465 Calculul impozitului/taxei pe teren (1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul ... (vezi toată discuția)