avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Margareta Ionescu

Activitate Margareta Ionescu

Buna ziua,
Care este varsta maxima pana la care se poate primi reducere la transport pentru studenti si mai ales unde (in ce lege, in ce articol) este specificat acest lucru?

Răspuns la discuția Chinez angajat in Ro
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri ! :)
Răspuns la discuția Chinez angajat in Ro
Nu am un restaurant :">

Ma interesa pentru oricare din cele doua firme, care au ca domeniu de activitate:
Prima: dezvoltare personala (ce are la baza invataturi din filozofia chineza)

A doua: masaj si intretinere corporala (se aplica si aici cateva tehnici chinezesti).
Buna,

Cum pot sa angajez o persoana straina (de origine chineza) in conditii cat se poate de legale (in Romania)?
Am inteles ca daca pentru postul scos la concurs poate fi angajat un roman (adica daca se incadreaza romanul in conditiile de munca), statul roman nu te lasa sa angajezi un strain.

Ar fi o portita de iesire, daca persoana straina ar fi angajata ca si ajutor personal / bucatar..?

Daca stie cineva despre asta, despre legislatia in vigoare :) ar fi minunat ;).

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
thomas28 a scris:

va multumesc pt. apreciere...ca am fost activ pe "admitere magistratura"...din pacate, nu exista un "martie admitere magistratura"...pt. ca csm nu organizeaza acest concurs...eu, intr-adevar, imi doresc next level...
dar, sa revenim la ceea ce va doriti dvs.....sunt suficiente cele 10 saptamani, cate 8-9 ore pe zi...cu conditia....recunosc, sincer, de a exista cineva din domeniu, care sa stie ce vor....avocatii...
de exemplu, subiectul cu cheltuielile de judecata, prietena cea "incepatoare" l-a descoperit in timp ce a mers impreuna cu mine la un dosar...si, la intoarcere, a intrebat: ce sunt cheltuielile de judecata?...si explicatia mea a fost sufiecienta pentru a rezolva subiectul la examen...
si inca un lucru...nu va pierdeti in amanunte...trebuie sa stiti bine institutiile principale....

Mi-ar placea sa vad raspunsul Andreei :).
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, si felicitari Andreea!
Fie ca inveti din tratate, fie din sinteza, subiectele de examene sunt facute pentru a fi rezolvate obiectiv. Daca invat din tratate dar apoi imi fac sinteza mea personala, e ca si cum as invata din sinteza. Nu zic neaparat ca sunt pro sinteze, dar la ce bun sa invat tratate intregi, cand exista deja materia sistematizata?

Aici ar fi apreciata o parere a celor care au intrat deja in barou : ).
Buna tuturor!
Probabil s-a mai discutat pe acest forum despre Codurile pe care le folositi pentru admiterea in Barou, din 2011.
Dar mai intreb eu o data, pentru a fi sigura:

Codul Civil publicat in 2009 - Legea nr. 287/2009
sau
Codul Civil modificat prin Legea nr. 202/2010 (actualizat la 25.11.2010)?

Codul Penal publicat in 2009 - Legea nr. 286/2009
sau
Codul Penal modificat prin Legea nr. 202/2010 (actualizat la 25.11.2010)?

Care este situatia pentru Codurile de procedura?