avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate paranesia

Activitate paranesia

Bună ziua,

Tocmai am terminat lucrările la un gard, realizat integral pe proprietatea mea, și am aflat azi că vecinii solicită primăriei săparea unui șanț, pentru scurgerea apelor, de-a lungul gardului meu, pe proprietatea publică. Există stipulată în lege o distanță minima la care primăria poate amplasa șanțul față de limita mea de proprietate? În asa fel încât acesta să nu fie afectat de lucrări?

Găsisem în Codul civil aceasta:
„Art. 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.” Se poate aplica? Mai sunt și alte stipulări?

Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pedeapsa delapidare
In momentul de fata ea mai are de achitat in jur de 6000 de euro. Mentionez si ca are un copil pe care il creste singura dar pe care, din nu stiu ce motiv, nu l-a declarat instantei atunci cand cercetarea penala a inceput. Credeti ca acest aspect ar putea influenta situatia?
Buna,
As avea nevoie de un sfat. Sora mea ne-a facut mereu probleme. In urma cu 3 ani, din nu se stie ce motive a delapidat o firma cu 500 milioane(lei vechi). Si-a asumat vina si a intocmit o intelegere la notar cum ca se angajeaza sa restituie banii. Adat jumatate din ei atunci (in urma cu 3 ani), de atunci nimic. Acum e actionata in judecata. Stiu ca risca intre 1 si 15 ani. Am auzit de asemenea ca rareori se face totusi puscarie pentru o asemenea suma si ca, daca cumva ar reusi sa restituie banii, ar primi doar munca silnica sau asa ceva. Ea este insa inconstienta, refuza sa se prezinte la proces, iar noi ceilalti suntem disperati nestiind ce sa facem.

Astept niste pareri/sfaturi.
Multumesc anticipat