avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa delapidare

Buna,
As avea nevoie de un sfat. Sora mea ne-a facut mereu probleme. In urma cu 3 ani, din nu se stie ce motive a delapidat o firma cu 500 milioane(lei vechi). Si-a asumat vina si a intocmit o intelegere la notar cum ca se angajeaza sa restituie banii. Adat jumatate din ei atunci (in urma cu 3 ani), de atunci nimic. Acum e actionata in judecata. Stiu ca risca intre 1 si 15 ani. Am auzit de asemenea ca rareori se face totusi puscarie pentru o asemenea suma si ca, daca cumva ar reusi sa restituie banii, ar primi doar munca silnica sau asa ceva. Ea este insa inconstienta, refuza sa se prezinte la proces, iar noi ceilalti suntem disperati nestiind ce sa facem.

Astept niste pareri/sfaturi.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 07:49, 15 Martie 2011
Depinde si de ea si de avocat daca va face sau nu puscarie.
Este adevarat ca pentru anumite fapte infractorilor primari li se mai da o sansa. Adica primesc o condamnare care se suspenda (sau se executa in libertate).

INSA NU E O REGULA! Comportamentul ei procesual atarna destul de mult la individualizarea pedepsei. La fel de mult atarna si prestatia avocatului. SUMA delapidata nu este chiar una mica.
Daca prejudiciul este de pana in 100.000 de euro si il returneaza pana la solutionarea dosarului in prima instanta poate primi doar o amnda penala. Daca este mai mare se recuc limitele la jumatate....
Angajati un avocat sa vada dosarul...

Si daca nu ma insel pedeapsa ESTE DE LA 10 la 20 de ANI. peste 200.000 ron "se considera consecinte deosebit de grave"
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
dorians, utilizator
In momentul de fata ea mai are de achitat in jur de 6000 de euro. Mentionez si ca are un copil pe care il creste singura dar pe care, din nu stiu ce motiv, nu l-a declarat instantei atunci cand cercetarea penala a inceput. Credeti ca acest aspect ar putea influenta situatia?
Da, e posibil. Insa depinde de multe aspecte... Spre exemplu are rude care "in caz de Doamne Fereste" :) s-ar putea ocupa de minor... Situatia nu este roz. Insa din cele zece randuri scrise si fara sa vad dosarul, personal consider ca nu va pot da o solutie pertinenta ci un raspuns care va poate crea sperante (mai mult sau mai putin false)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmirea de bunuri necuvenite golb555 golb555 am lucrat la o firma de distributie si am intocmit facturi si chitante fictive iar banii proveniti din acestea mi iam insusit .in ce fel se pedepseste #-o (vezi toată discuția)
Aveti idee in ce fapta pot fi incadrat codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani166 de milioane ,m-au pus sa semnez un ... (vezi toată discuția)
Delapidare art. 215 ind.1 c.p floryn2004 floryn2004 buna ziua. am mai pus intrebarea si am primit raspuns dar nu sunt lamurit. sunt acuzat de delapidare art. 215 ind.1 C.p. am produs o paguba unei firme de ... (vezi toată discuția)