avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare art. 215 ind.1 C.p
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare art. 215 ind.1 C.p

buna ziua. am mai pus intrebarea si am primit raspuns dar nu sunt lamurit. sunt acuzat de delapidare art. 215 ind.1 C.p. am produs o paguba unei firme de distributie de 26000 ron din inconstienta si din cauza ca am avut incredere in cine nu trebuia. nu am niciun antecedent penal,am un cazier curat si sunt foarte speriat de ce mi se poate intampla. de cand am primit ciatatia in posta nu mai pot dormi si imi fac griji ca voi fi arestat. mentionez ca din suma respectiva nu am putut inapoia nicio o suma pt ca nu dispun de bani. este posibil sa primesc pedeapsa cu suspendare? si daca da cum poate firma respectiva sa isi recupereze prejudiciul de la mine pt ca nu am de unde sa ii dau iar pe numele meu nu am decat un apartamen care e luat pe credit bancar. va rog daca puteti sa imi raspundeti mai in detalii pt ca sunt disperat. va multumesc

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:12, 28 Martie 2012
Pedeapsa prevazuta pentru infractiunea de delapidare este de la 1 la 15 ani. Suspendarea executarii pedepsei se aplica doar pentru pedepse aplicate de pana la 3 ani sau 4 ani. 4 ani pentru suspendarea sub supraveghere.
Pedeapsa ce va fi aplicata depinde de modul in care va pregatiti apararea si va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Exista si posibilitatea sa vi sa scada 1/3 din pedeapsa prevazuta pentru delapidare daca dv. recunoasteti savarsirea faptei.
Toate aceste aspecte depind de probele aflate la dosar si de modul in care va decurge procesul penal.
In ceea ce priveste prejudiciul acesta poate fi recuperat inclusiv prin valorificarea apartamentului ipotecat, banca fiind cea care isi recupereaza prima debitul si apoi din diferenta de pret isi va recupera prejudiciul si partae civila, angajatorul
deci din cate sa inteleg de la dvs nu am sanse sa scap cu pedeapsa cu suspendare.
si mai am o intrebare daca se poate. ce inseamna -stadiul procesului : fond ?
Din ce relatati dvstra pare sa fie gresita incadrarea faptei,aduce mai mult a gestiune frauduloasa art.214 c.p.,poate ne povestiti exact ce ati facut.
fond inseamna ca se judeca la prima instanta si se pot administra probe .
e complicat si greu de spus care va fi solutia instantei insa daca nu se recupereaza prejudiciul nu vad sanse prea mari de a primi cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Durata pedeapsei pentru delapidare irc80 irc80 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu care este pedeapsa pentru delapidare! (vezi toată discuția)
Ancheta penala k1980 k1980 Buna ziua, acum cateva zile am fost chemat la sectie sa raspund unei declaratii date in potriva mea de catre un individ, care a delapidat firma la care lucra ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun obtinut prin delapidare si fals in acte georgiana1982 georgiana1982 buna, acum 5 ani am fost data in urmarire penala pt delapidare si fals in acte pt suma de 40000 euro banii nu au fost luati de mine dar nu am dovezi am fost ... (vezi toată discuția)