avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intocmirea de bunuri necuvenite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intocmirea de bunuri necuvenite

am lucrat la o firma de distributie si am intocmit facturi si chitante fictive iar banii proveniti din acestea mi iam insusit .in ce fel se pedepseste #-o
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:54, 17 Decembrie 2011
Delapidare : Infractiune constand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani, valori sau alte bunuri ale acestora, pe care le gestioneaza sau administreaza.

Daca prejudiciul este de pana in 100.000 de euro si il returneaza pana la solutionarea dosarului in prima instanta poate primi doar o amnda penala. Daca este mai mare se reduc limitele la jumatate....Daca prejudiciul este mai mare de 200 000 de euro se considera agravanta. Pedeapsa este intre 10-20 ani.
Consultati un avocat obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce sa ma astept si ce e de facut in cazul meu??? ini ini am lucrat la un bar cu aparate de noroc si am jucat la aparate suma de 7000 ron dupa care am inchis barul si am plecat...toate actele sunt facut la zi nu am ... (vezi toată discuția)
Delapidare dcb91 dcb91 Daca Curtea de conturi descopera o delapidare, ce se intampla dupa aceea? (vezi toată discuția)
Pedeapsa delapidare de fonduri user100 user100 Buna ziua, Am facut o greseala si mi-am insusit niste bani cand eram mai tanar si lucram la o banca. Suma este undeva la 30-35 mii euro. Prejudiciul a fost ... (vezi toată discuția)