avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... la ce sa ma astept si ce e de facut in cazul meu???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

la ce sa ma astept si ce e de facut in cazul meu???

am lucrat la un bar cu aparate de noroc si am jucat la aparate suma de 7000 ron dupa care am inchis barul si am plecat...toate actele sunt facut la zi nu am facut nici un fals doar ca nu sunt banii...am fost lapolitie am dat declaratie dar din cate am inteles sunt incadrat la delapidare...
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:39, 26 Decembrie 2011
chiar asta este fapta pe care ati facut-o... prejudiciul adus firmei se cheama delapidare este calificata ca infractiune si pedepsita de legea penala cu pedeapsa cu inchisoarea
Este vorba despre o infractiune constand in savarsirea unei fapte de catre persoane incadrate in munca sau care indeplinesc o insarcinare in slujba unei organizatii sau institutii de a insusi , folosi sau trafica , in interesul sau ori pentru altul , bani , valori sau alte bunuri ale acestora , pe care le gestioneaza sau administreaza. Daca delapidarea a avut consecinte deosebit de grave , se poate aplica chiar pedeapsa cu moartea si confiscarea totala a averii.

Aveti mai jos textul de lege care incrimineaza infractiunea de delapidare prev.de art.215 /1 c.pen pentru a va lamuri asupra eventualelor consecinte ale faptei dvs:

Art. 215/1

Delapidarea

Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.

În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Este bine sa luati legatura cu fostii dvs. angajatori pentru a incerca sa achitati macar in rate -daca acestia accepta - prejudiciul cauzat pentru a putea beneficia de circumstante atenuante la pronuntarea unei eventuale sentinte de condamnare.
Situatia in care va aflati este dificila si daca nu luati masurile care se impun , inclusiv sa beneficiati de asistenta juridica specializata , este posibil ca instanta sa va aplice o pedeapsa destul de mare.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
stati asa ! nu se poate aplica nicio pedeapsa cu moartea :) oricum, nu vbim de consecinte deosebit de grabe la o paguba de 7 000 lei.

totusi, situatia e intr'adevar foarte grava - ati savarsit o infractiune pedepsibila cu inchisoarea ... r_gabi are dreptate - aveti nevoie de asistenta juridica acordata de un avocat urgent, nu de mesaje pe forum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare dcb91 dcb91 Daca Curtea de conturi descopera o delapidare, ce se intampla dupa aceea? (vezi toată discuția)
Delapidare ionut_ionut ionut_ionut buna ziua ,cine i mi poate spune care este pedeapsa pentru delapidare si daca se tine cont de valoarea delapidarii tinand cont ca ii prima abatere (vezi toată discuția)
Delapidare 45000 ron ContSters89357 ContSters89357 Buna ziua, am si eu o problema serioasa....am sustras de la firma la care lucrez ca lucrator comercial suma de 45000 ron prinntr-un program care imi permitea ... (vezi toată discuția)