Am facut o greseala si mi-am insusit niste bani cand eram mai tanar si lucram la o banca. Suma este undeva la 30-35 mii euro. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si virat bancii si lucurile au continuat cu desfacerea contractului de munca. Din partea bancii s-a spus ca aici se vor opri toate procedurile deoarce prejudiciul a fost recuperat. Acum dupa 3 ani am primit o citatie de la politia economica ca suspect pentru delapidare si nu stiu la ce sa ma astept, sunt pasibil de pedeapsa?
Potrivit art. 295 din Legea nr. 286/2009 - Codul penal, „Insusirea, folosirea sau traficarea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.”
Delapidare ?
madalinaaat
Buna ziua, in cazul in care un casier al unui restaurant a jucat bilete de pariere BET ACTIVE creand un prejudiciu societatii la care era angajat poate ... (vezi toată discuția)
Delapidare
tudor_c
Buna seara,
Am o situatie nu tocmai placuta. Recent am transferat din contul firmei 1050 lei si ca sa acopar banii din gestiune am emis o factura de ... (vezi toată discuția)