avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pedeapsa delapidare de fonduri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pedeapsa delapidare de fonduri

Buna ziua,

Am facut o greseala si mi-am insusit niste bani cand eram mai tanar si lucram la o banca. Suma este undeva la 30-35 mii euro. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si virat bancii si lucurile au continuat cu desfacerea contractului de munca. Din partea bancii s-a spus ca aici se vor opri toate procedurile deoarce prejudiciul a fost recuperat. Acum dupa 3 ani am primit o citatie de la politia economica ca suspect pentru delapidare si nu stiu la ce sa ma astept, sunt pasibil de pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: user100 , utilizator 14:11, 12 Iunie 2018
Potrivit art. 295 din Legea nr. 286/2009 - Codul penal, „Insusirea, folosirea sau traficarea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.”
operatorul bancar este functionar public?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
user100, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare ? madalinaaat madalinaaat Buna ziua, in cazul in care un casier al unui restaurant a jucat bilete de pariere BET ACTIVE creand un prejudiciu societatii la care era angajat poate ... (vezi toată discuția)
Delapidare tudor_c tudor_c Buna seara, Am o situatie nu tocmai placuta. Recent am transferat din contul firmei 1050 lei si ca sa acopar banii din gestiune am emis o factura de ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala in cazul insusirii unei sume de bani Lorintiu Andrei Lorintiu Andrei BUna Ziua! Am lucrat la o firma de curierat si mi-am insusit pe nedrept o suma de bani(10800 lei) ,si urmeaza sa fiu urmarit penal..!As avea si eu o intrebare ... (vezi toată discuția)