avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare ?

Buna ziua, in cazul in care un casier al unui restaurant a jucat bilete de pariere BET ACTIVE creand un prejudiciu societatii la care era angajat poate indeplini caracteristicile infr de delapidare ?
Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 10:18, 6 Martie 2019
Este mai mult inselaciune
Delapidarea este:
Art. 295

Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa delapidare de fonduri user100 user100 Buna ziua, Am facut o greseala si mi-am insusit niste bani cand eram mai tanar si lucram la o banca. Suma este undeva la 30-35 mii euro. Prejudiciul a fost ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - delapidarea ceferistul10 ceferistul10 Buna seara in noul cod penal sa modificat ceva la infractiunea de delapidare dosarul este de 3 ani in cercetare firma fraudata a intrat in insolventia (vezi toată discuția)
De la evaziune la delapidare toaderoana toaderoana Va rog sa-mi ziceti si mie daca o persoana poate fi trecut de la evaziune la delapidare desi nu e functionar public. (vezi toată discuția)