avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate andrei1302

Activitate andrei1302

Intr-adevar ... aceasta practica este de bun simt si banuiesc ca asa procedeaza cea mai multa lume.
Curiozitatea mea era daca HG 273/1994, privind receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente, se aplica si Asociatiilor de Proprietari.
Despre achizitia lucrarilor este destul de clar:
Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună,
administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate,
supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului
executiv al asociaţiei de proprietari, ofertele operatorilor economici
care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform
legislaţiei în vigoare.

Aveti idee daca exista vreo alta lege care obliga la stabilirea unei comisii de receptie a lucrarilor inainte de achitarea lor?
Răspuns la discuția Norma maxima de lucru
Da, la asta ma refeream ... :)
De unde se deduce asta, caci in Codul Muncii scrie doar ca 48h este maximul de munca, dar nimic de numarul contractelor...
Sau scrie ceva la inceput, de genul ... Prezentul Cod al Muncii se aplica pentru un singur contract de munca ... ?
Răspuns la discuția Norma maxima de lucru
De ce nu se aplica restrictia de 48h si celor care cumuleaza mai multe functii?
Nu este vorba de vizite. Este vorba de locuire efectiva in acel apartament.
Eu nu am vazut nicaieri scris ca cele 15 zile sa fie consecutive.
Pana la urma nu este vorba despre bani (26 lei / pers pentru ca la apa sunt apometre) ci despre suspiciunile care incarca atmosfera mai ales cand sunt multi locatari batrani care, pana la urma, au dreptate.
Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente.
La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica "eronat" numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament.
Cunosc foarte bine prevederile HG 1588 cu minim 15 zile locuite pentru a putea fi trecut la intretinere si minim 15 zile plecat pentru a putea fi scos de la intretinere.
Ma intereseaza niste solutii probate pentru determinarea numarului real de persoane in apartamente pentru ca eu si comitetul avem doar banuieli bazate pe observarea zilnica al persoanelor. Acestea ar trebui totusi probate prin niste documente.
Cum pot eu sa ii demonstrez vecinei de la etajul 5 ca prietenul ei sta acolo mai mult de 15 zile?
Răspuns la discuția Cota parte indiviza
Eu nu vorbesc despre mici diferente ci despre diferente colosale (40-50%) pentru indicatorul Suprafata Utila al aceluiasi apartament.
Nu cred ca pot lua eu ruleta pentru a face masuratori pentru ca, desi sunt inginer, nu am nicio atestare pentru exercitarea acestor activitati.
Apoi, daca as face masuratorile si as scoate ca fiind reale valorile mari, gasite si la masuratorile cadastrale, apoi as recalcula toate cpi in functie de aceste suprafete utile, as putea avea probleme cu unii proprietari care imi vor pune in fata actul lor de proprietate in care este trecuta o suprafata utila cu 40% mai mica. Iar FAPR sustine ca cpi se calculeaza doar in functie de valorile din actul de proprietate. In Normele Metodologice de aplicare a Legii 230/2007 este precizat ca cpi se poate modifica in conditiile stabilite in Acordul de Asociere.
Va imaginati probabil ca nu exista stipulat asa ceva in Acordul nostru de Asociere.
Cel mai interesant este ca foarte multi proprietari nu sunt membri ai Asociatie, deci nu li se aplica Acordul.
Sunt complet dezorientat.
Răspuns la discuția Cota parte indiviza
Problema mea este si mai complicata ...
Poate ma lumineaza cineva.
Intr-un bloc cu 10 etaje, 3 tipuri de apartamente pe etaj, unii proprietari au contractele de cand a fost construit blocul unde apare la fiecare aceeasi valoare a Suprafetei Utile pentru fiecare tip de apartament. Alti proprietari, care s-au mutat de curand si au facut si intabularea, au Suprafete Utile cu 50-60% mai mari, rezultate in urma masuratorilor cadastrale. Nu este o eroare locala pentru ca problema persista la toti proprietarii care au facut intabularea si, implicit, masuratorile cadastrale.
Prin urmare, daca as calcula Cotele Indivize conform documetele fiecarui proprietar (unele vechi, altele noi (cu intabulare)), proprietarul nou al apartamentului cu 2 camere ar plati cu 20% mai mult decat un proprietar vechi al apartamentului cu 3 camere !!!
Dati-mi, va rog, o idee.
Multumesc mult !
Andreea Lisievici a scris:

andrei1302 a scris:
Fostul proprietar era inscris in Asociatie. Dar nu vad legatura...

Pai cum sa nu fie? Daca fostul proprietar era inscris, noul proprietar ia exact aceeasi pozitie. drept urmare, societatea poprietara a apartamentului este deja membra.


Puteti sa imi indicati un text de lege unde este specificat asa ceva? Am citit de cateva ori si Legea 230/2007 si Normele metodologice de aplicare si nu am gasit asa ceva.
In plus, daca nu ar fi situatia asta convenabila, mie mi s-ar parea neplacut sa ma trezesc membru intr-o asociatie doar pentru ca am cumparat un apartament al carui fost proprietar era membru al acelei asociatii.
Fostul proprietar era inscris in Asociatie. Dar nu vad legatura... Exista vreo reglementare legata de acest aspect?

Eu nu cred ca altcineva decat proprietarii membrii ai asociatiei pot fi membrii ai Comitetului Executiv. Asta rezulta din controversatul articol 21 al Legii 230/2007 ("... proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv ...") si din articolul 9 al Legii 230/2007 ("Proprietarii membrii ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari.").
Deci, eu nici macar nu aveam dreptul de a participa la adunarea generala. Cel putin, nu cu drept de vot si nu pentru a candida.

Oricum, credeti ca este posibila inscrierea firmei (SRL), proprietara a apartamentului, in asociatia de proprietari?
As putea apoi, cu imputernicire de la firma, sa particip la adunarea generala cu toate celelalte drepturi specificate la art. 9 (sa fiu ales), conform prevederilor articolului 25 al legii 230/2007 ("proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza.")?

Va multumesc !