avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma maxima de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma maxima de lucru

Buna ziua,

Sunt angajata in doua proiecte, pe perioada determinata de 2 ani ( in ambele).Pe unul sunt cu norma intreaga de 8 ore pe celalalt cu 4ore.Mai am o oferta de munca tot cu CIM pe perioada nedeterminata de 2ore .Am voie si la acest ultim contract sau nu.Eu nu am gasit inca in codul muncii care e norma maxima de lucru admisa.Din amintiri stiu ca era candva de 16ore/zi.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 8 Martie 2012
Potrivit art.114 alin.1 C.mun., durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
In cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de munca.
De ce nu se aplica restrictia de 48h si celor care cumuleaza mai multe functii?
Pentru ca , durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la un singur contract individual de munca.
Da, la asta ma refeream ... :)
De unde se deduce asta, caci in Codul Muncii scrie doar ca 48h este maximul de munca, dar nimic de numarul contractelor...
Sau scrie ceva la inceput, de genul ... Prezentul Cod al Muncii se aplica pentru un singur contract de munca ... ?
Rezulta din coroborarea mai multor texte de lege : art.111 C.mun. art.112 alin.1 C.mun. si art.114 alin.1 C.mun. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore lucratoare poate avea o zi ? rat maria rat maria in situatia in care o persoana are un contract de munca pe perioada nedeterminata cu program de 8 ore/zi si este solicitata sa lucreze si la alte firme cu timp ... (vezi toată discuția)
Maxim ore lucrate/ zi judytha_b judytha_b Buna ziua Poate sa-mi spuna cineva unde scrie, ca un om poate sa lucreze max 12 ore pe zi? (ex.: 8ore/zi la un angajator+2ore/zi la altul +2 ore/zi). Tot ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)