Politia l-a amendat pentru ca a folosit si fata de ei un limbaj necuviincios si violent, nu pentru ca mi-ar fi facut mie ceva.
Nu i-am interzis sa-si vada copilul, doar ca fetita a prins un pic de teama si incepe sa tremure cand aude ca trebuie sa se intalneasca cu el. Mai ales ca atunci cand vorbeste cu el la telefon, el ii spune ca o sa ma omoare...
Multumesc mult pentru raspuns. Voi incerca sa contactez un avocat, dar nu stiu cum sa procedez in perioada imediat urmatoare cu aceste amenintari... Carei institutii sa ma adresez, din moment ce politia este ineficienta?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani.
De ceva timp incoace au inceput problemele adevarate in casnicie. Violenta verbala deosebita, chiar de fata cu copilul, lipsa de interes fata de nevoile familiei, nu vrea sa lucreze...
In luna ianuarie m-am mutat la mama mea, impreuna cu fetita, dupa ce ajunsese sa ma ameninte cu cutitul. Atunci am facut plangere la politie, care a venit si l-a amendat.
Acum o saptamana am inaintat actiunea de divort, cu cerere de incredintare a fetitei catre mine. A aflat de acest lucru si a devenit foarte violent. A venit la noi acasa si m-a amenintat cu moartea, m-a amenintat ca imi ia copilul si mi-a spus ca ma pandeste pericolul la orice pas (sa fiu atenta pe unde merg, cine ma urmareste etc.)
Am anuntat politia, dar ei ridica din umeri pana la pronuntarea hotararii de divort.
Primul termen e abia in noiembrie 2011.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pana atunci? Carei institutii ma pot adresa pentru a incerca sa ma apar de amenintarile sotului si de posibilele puneri in practica ale acestora?
Ce riscuri am sa i se incredinteze custodia lui, in conditiile in care el nu lucreaza de foarte mult timp? Mentionez ca eu lucrez ca bona, dar fara carte de munca (in perioada in care lipsesc de acasa de fetita are grija mama mea). Mentionez de asemenea ca sotul are si tulburari de personalitate, avand si cateva vizite la Spitalul 9 (chiar in ultimele luni).