avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate vrg

Activitate vrg

Răspuns la discuția ajutati-ma sa fac o intampinare
este buna intampinarea?am gresit ceva la ea?
Răspuns la discuția ajutati-ma sa fac o intampinare
am adaugat la inceputul si la sfarsitul unei intampinari (ce am depuso inainte sa castig si sa devin tutore) ce ati spus dvs."Solicit respingerea apelului ca neintemeiat si mentinerea ca legala si temeinica a sentintei de fond."

Spuneti-mi daca am realizat bine intampinarea ce trebuie sa o depun la apelul intervenientului. Mentionez inca odata ca am devenit tutorele matusii mele,matusa mea este pusa sub interdictie,intervenientul care vroia sa devina el tutorele ei a pierdut. si ieri mi-a venit citatie datorita intervenientului care a facut apel la sentinta data ca nu e multumit ca eu am devenit tutore. Eu sunt in calitate de intimat -reclamant, iar Y este in calitate de apelant - intervenient in nume propriu pt Apel-Interdictie

JUDECÃTORIA CONSTANȚA
Dosar nr.

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul numele meu, în calitate de reclamant în dosarul mai sus indicat, formulez următoarea:

ÎNTÂMPINARE

La cererea de intervenție formulată de către Y, prin care vă solicit respingerea cererii de punere sub interdicție a numitei X în favoarea acestuia . Solicit respingerea apelului ca neintemeiat si mentinerea ca legala si temeinica a sentintei de fond.

Motivele întâmpinării sunt următoarele:
În fapt, inițial de mătușa mea s-a ocupat intervenientul cu care avea o relație de concubinaj, deoarece nu îi acorda sprijinul și întreținerea necesară folosind în interes propriu pensia, curator a devenit bunicul meu (tatăl) Z,pana la data de .. când a murit. Practic, bunicul meu a intervenit atunci când mătușa mea fiind bătută de către intervenient era cât pe ce să piardă și locuința pentru neplata utilităților, ocazie cu care s-a constatat că intervenientul își însușea bani. Drept motiv, bunicul meu a trebuit să se împrumute de 20 milioane lei vechi și să achite întreținerea intentând și o acțiune de punere sub interdicție a fiicei lui, ocupând astfel calitatea de curator, calitate ce nu i-a fost contestată de către intervenient până la data decesului.
După ce a murit,m-am dus la autoritatea tutelara, sa devin curatorul mătușii mele,
sa ii administrez medicamentele si banii, sa am grija de ea. Am făcut acest lucru tocmai datorită promisiunii făcute bunicului meu și pentru a nu se repeta situația de dinainte când, pensia mătușii mele era însușită de către intervenientul Y (mătușa mea fiind bolnava psihic),banii fiind cheltuiți pe băutură și satisfacerea nevoilor proprii nu pe medicamentele și alimentația necesară îngrijirii mătușii mele.
Referitor la pensia mătușii mele arăt că aceasta este în cuantum de 380 lei(pensia de invaliditate) la care se adaugă si ajutor de handicap în cuantum de 230 de lei, astfel că veniturile totale sunt de 610 Ron si nu de 800 de Ron cum pretinde în mod tendențios intervenientul..
Toți banii obținuți ii folosesc pentru mătușa mea, îi plătesc întreținerea,curentul si ii cumpăr de mâncare.
Am fost verificat de autoritatea tutelara de toate aceste lucruri, prin chitanțe datorita plângerilor repetate, ocazie cu care s-a dovedit buna mea credință și faptul că acționez în interesul mătușii mele.
Intervenientul, în mod tendențios sare la bătaie de fiecare data când vin sa ii administrez medicamentele mătușii mele si nu mă lasă să i le dau. Drept urmare am chemat politia de vreo 5-6 ori, iar ultima oara pe data de 22.06.2011 am fost amenintat cu moartea de fața cu locatarii scarii si cu cei doi politisti care au raspuns apelului meu la 112, cuvintele numitului Y fiind ca imi taie gatul, drept urmare a fost amendat cu 300 de Ron. Pe data de 17.07.2011 am fost batut de catre numitul Y,drept urmare am fost la Medicina Legala si am scos act medico-legal si am depus plangere la politie,cerand sa fie cercetat pt infractiunea de lovire si alte agresiuni. Intervenientul fiind recalcitrant cu vecinii, sărind la bătaie a determinat-o pe administratora Asociației de proprietarii să formuleze o acțiune de evacuare dar nu a fost dusă la sfârșit deoarece acesteia i-a fost frica sa nu i se întâmple ceva în urma repetatelor amenințări. Mentionez ca Y sarea la bataie si la bunicul meu si provoca aceleasi probleme, iar o mare parte din aceste probleme enumerate sunt dovedite prin declaratia celor 2 martori,doamna Dima si doamna Iacobescu. Atasez si un certificat medico legal scos de bunicul meu din data de 20.02.2004 cand a observat ca fiica lui si anume matusa mea a fost batuta de Y.
Mentionez ca locuiesc vizavi de blocul matusii mele la aproximativ 100 de metri si nu la o distanta de 4 km cum pretinde în mod tendențios intervenientul.. Intervenientul nu contribuie si nu a contribuit niciodata la plata intretinerii si a curentului si traieste pe spinarea matusii mele.Mai mult a recunoscut in fata administratorei, la intrebarea dansei si anume ca de ce sta cu sora mamei mele si anume matusa mea,raspunsul intervenientului Y fiind, ca sta pentru casa.Astfel el profita de matusa ca este bolnava psihic si sta in casa cu forta, doar pentru motive materiale si anume casa ei, profita de matusa mea ca nu mai are momente de luciditate si nu poate lua decizii, si aduce in casa oameni straini care dorm cu saptamanile,unde beau,fumeaza,un mediu neadecvat pt o bolnava psihic.Aproape toti locatarii cunosc aceasta situatie si toti vor ca el sa plece datorita scandalurilor care le face in mod repetat, dar le e frica sa actioneze datorita comportamentului antisocial si amenintarilor intervenientului,asa ca datorita motivelor evocate in intampinarea precedenta si nu in cele din urma, datorita acestor motive,a fost depusa o actiune de evacuare pentru numitul Y.

Pentru toate aceste considerente vă solicit să respingeți cererea de punere sub interdicție a numitei X în favoarea intervenientului Y. Solicit respingerea apelului ca neintemeiat si mentinerea ca legala si temeinica a sentintei de fond.

În drept, invoc dispozițiile 115 C. proc. civ.

Numele meu

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI CONSTANŢA

Buna seara. Trec direct la subiect.
Am depus sa devin tutorele legal al matusii mele care este bolnava psihic si am castigat. Barbatul care statea cu ea depusese si el dupaia, in interes propriu, dar instanta a respins cererea de punere sub interdicție in favoarea lui (el fiind intervenientul) si mi-a admis cererea mea astfel eu devenind tutorele ei.
Azi mi-a venit o citatie.El cere sa "ii fie admis apelul,sa desfiinteze hotarea apelata si pe fond sa ii fie admisa cererea de interventie in nume propriu dispunand numirea lui in calitate de curator".-vorbele lui..
Trebuie sa depun o intampinare la apelul asta al lui si nu mai am bani 2 milioane sa dau la avocat sa imi faca alta intampinare. Daca ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare adaptata la cazul asta ii raman recunoscator.
Răspuns la discuția Evacuare persoana din imobil
Bun. 2 aspecte. Odata cu formularea actiunii de evacuare, trebuie sa depun si copie dupa contractul de casa? iar ulterior o sa imi trebuiasca martori? pt verificarea motivelor enuntate? Sa stiu sa ma gandesc de cine sa ma rog din timp, ca majoritatea le e frica sa depuna marturie impotriva lui. Este tigan..
Am uitat sa mentionez ca matusa mea si cu el au un copil care a fost dat la o familie spre ingrijire iar acum este la un orfelinat, si vine odata sau de 2 ori pe an in vizita aici.
Buna ziua. Trec direct la subiect.
Eu ii administrez pensia matusii mele care este bolnava psihic(decizia de administrare a pensiei a fost data prin Autoritatea Tutelara).
Ea locuieste cu un barbat de vreo 8 ani. De-a lungul anilor au existat probleme dar in ultima perioada s-au agravat. Sare la bataie de fiecare data cand ii duc medicamentele matusii mele, lasa apa sa curga fara rost, aduce alti barbati in garsoniera in care ei stau(beau,fumeaza- mediu neadecvat pt un bolnav psihic).
Cum pot sa il evacuez din apartament. Si ce acte sau pasi trebuie sa urmez.
Mentionez ca el nu are domiciliul acolo.

Offtopic. Am impresia ca trebuia sa il postez in alta sectiune a forumului. Rog sa fie mutat topicul in sectiunea adecvata daca am gresit. Multumesc