Buna ziua!
Ma numesc Adelina Olteanu-Sturza.
Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta. Inca din maternitate ma informez despre actele pentru indemnizatia de ingrijirea copilului si de fiecare data mi se dau alte raspunsuri.Sunt intr-un mare impas si nu stiu unde ma pot informa despre ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului de indemnizatia pentru cresterea copilului.Mentionez ca am nascut in ianuarie in Ungaria,sotul-cetatean maghiar,cu domiciliul si locul de munca in Ungaria,copilul-cetatean maghiar,mama-cetatean roman,cu locul de munca in Romania,resedinta in Ungaria,din noiembrie,domiciliul stabil in Timisoara.
Trebuie ca indemnizatia pentru ingrijirea copilului si alocatia pentru copil sa fie primite din Timisoara,sau poate sotul sa solicite alocatia din Ungaria si eu indemnizatia din Timisoara?
Certificatul de nastere al copilului trebuie transcris in Timisoara?
Prin transcierea certificatului,copilul va avea si cetatenie romana,si maghiara,deoarece noi dorim ca el sa aiba doar maghiara?
La depunerea dosarului,pe langa actele mentionate pe site-ul primariei,mai trebuie sa depunem si anumite formulare europene?
In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc anticipat.