Ca sa introduc o actiune in instanta, ce acte imi trebuie si cam cat ar costa? Nu stiu daca se merita pt un rest de salariu de 300 de lei.
O plangere la politia economica ar puea fi de folos cu ceva daca ei au inchis magazinul definitiv in aceeasi zi cu demisiile noastre si sediul firmei este in alt judet?
Multumesc mult pt raspuns.
M-am angajat legal la un magazin cu bauturi alcoolice imbuteliate in luna februarie. Nu am preluat gestiunea cu inventar cu ar fi fost normal, mi-a spus sa fac eu un inventar.
In acest timp cat am lucrat (o luna) sefii nu au fost la magazin decat de doua ori.
Cand luau marfa din magazin, nu o scriau nicaieri nu semnau nicaieri ca au luat din gestiune. Pe data data de17 martie am demisionat pentru ca nu aveau de gand sa imi dea salariul. Am semnat decizia de incetare, am predat cheile, si a ramas ca lichidarea sa o dea dupa ce se fac statele de plata . Dupa o zi ma suna fostul sef sa imi spuna ca avut un telefon mobil in magazin ascuns dupa niste cutii printr-un dulap si ca i-am furat telefonul. Acuma spune ca daca nu ii dau telefonul nu mai vad nici o lichidare. Vreau sa precizez ca din decembrie de cand s-a deschis magazinul au fost trei randuri de vanzatoare. Si eu si colega ne-am angajat in aceeasi zi si am demisionat la fel.
In concluzie ne acuza de furtul telefonului ca sa nu mai plateasca lichidarea. Ce este de facut?